Sushin valmistus ja parhaat ohjeet
Sushien tekeminen on helppoa, kunhan tietää parhaat niksit ja ohjeet. Kokosimme yhteen perinteiset reseptit sekä modernit ideat susheja varten.
Sushien valmistus alkaa sushi-riisin keittämisellä: Riisinjyvät pestään kylmässä vedessä puristelemalla ja annetaan vetäytyä puolisen tuntia. Riisi keitetään kypsäksi, annetaan jälleen vetäytyä ja maustetaan lopuksi sushietikalla.
Merilevään käärityt makisushit ovat useimmille tuttuja ja niiden valmistus on hyvin yksinkertaista. Merileväarkin päälle levitetään riisiä, vihannessuikaleita ja munakasta. Koko komeus kääritään rullalle ja leikataan annospaloiksi.
Riisiviinietikasta ja valkoviinistä makua saava sushi-sashimilohi on mainio kalavalinta makisusheihin ja nigireihin. Kokeile myös avocado-lohi-kurkkutäytettä.
Kalifornialaiset sushit tuovat uudenlaisen tuulahduksen sushien makumaailmaan. Kalasusheissa maistuvat graavilohi, katkaravut ja pähkinät. Broilerisushit puolestaan kätkevät sisäänsä paahdettua broileria ja makeahkoa mangochutneyta.
Neliönmalliset lohisushit eivät vaadi sorminäppäryyttä. Riisi sekä kylmäsavu- ja tuoresuolattu lohi asetellaan kerroksiksi vuokaan. Sushilevy leikataan annospaloiksi ja koristellaan mädillä.
Trendikkäät sushipalat uudistavat perinteisen tarjoilutavan: Jokainen vieras saa itse valita riisipalleroidensa seuralaiset ja koota mieleisensä annoksen. Loistavia lisukkeita ovat esimerkiksi katkaravut, mäti ja aurinkokuivatut tomaatit.
Dippaa valmiit herkut sushi-sashimisoijaan ja herkuttele ystävien seurassa!
Uutta twistiä susheihin: Thaisushit Sushiburrito lohesta Sushisalaatti Ruoka.fi: Sushi-salaattikääröt Ruoka.fi: Maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – raikkaasti japanilaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sushin valmistus ja parhaat ohjeet