Syysmenu talkoolaisille

Valmista syyssadosta tuhtia ruokaa talkooväelle. Pullukasta kurpitsasta syntyy helppo keitto ja leipä, lammaskaali muhii meheväksi padassa ja jälkiruoka pyöräytetään tuoreista omenoista.

Syksy on kurpitsaherkkujen aikaa etenkin rahoistaan tarkoille keskieurooppalaisille. Kurpitsa on satoisa kasvi, jonka sose käy keiton pohjaksi, leivontaan ja hilloiksi. Kuorista voi kovertaa ilmeikkään lyhdyn.

Iloisen värinen kurpitsakeitto lämmittää ulkona ahertaneita talkoolaisia. Sakea keitto maustetaan tummanpuhuvalla kurpitsaöljyllä ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Keiton kera maistuu focaccian tapaan leivottu talkooleipä, joka värjäytyy keltaisesta kurpitsasoseesta. Leivän pinnalle ripotellaan terveellisiä kurpitsansiemeniä.

Höyryävä lammaskaali on kaalia rakastavan syysherkku. Hitaasti meheväksi hautunut lampaan potka antaa kaaliruoalle aromia ja ruokaisuutta.

Konstailemattoman syysaterian päätteeksi herkutellaan kanelisella omenapaistoksella, joka maistuu parhaalta lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Lisää ruokaideoita syksyyn:
Sadonkorjuujuhlat puutarhassa
Alkusyksyn omenaherkut
Kokin mehevä punajuuri
Kurpitsa on vihannestiskin aurinkoinen pullukka
Ruoka.fi: Sadonkorjuujuhlan menu

Kuvat: Jukka Pakarinen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syysmenu talkoolaisille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X