Herkullisessa syysmenussa maistuvat myös puolukat – katso ohjeet
Syksyisiin iltoihin sopiva menu saa pirteää makua ja väriä puolukoista, jotka aateloivat niin alkuruoaksi tarjottavan nieriän kuin ihanan jälkiruokakakunkin.
Syysillallisen alkumaljaksi ja ruokajuomaksikin sopii helppo puolukkapore, joka sekoitetaan puolukkamehusta ja kivennäisvedestä.
Puolukkaisen syysmenuun alkuruoaksi tarjotaan puolukkamarinoitua nieriää, joka maistuu saaristolaisleipää muistuttavan karpaloleivän kera.
Liharuokien ystävä tarjoaa syysaterian pääruokana sienillä täytettyjä possukääröjä puolukkakastikkeen kera. Maukas ja mehevä kasvisruokavaihtoehto aterialle on sienillä ja linsseillä täytetyt kaalikääryleet, jotka kruunataan puolukkakastikkeella. Jos kaalikääryleistä tekee oikein pieniä, ne ovat hauska vaihtoehto alkuruoaksikin.
Syksyyn sopiva kalaruoka puolestaan on aromikkaat fenkolisilakat, joiden pinnalle ripotellaan kirpeitä puolukoita.
Puolukkaisen syysaterian päättää täydellisesti kuppi hyvää kahvia ja pala puolukkamoussekakkua, jonka juju on kirpeän puolukan ja makean kinuskin hurmaava yhdistelmä.
Lisää ruokaideoita syyspäiviin:
Syysaterian uudet maut
Alkusyksyn omenaherkut
Syysateria syntyy kasviksista
Mustajuuri on syyskauden hienostunut herkku
Ruoka.fi: Puolukka x 9
Keskustelu
Kommentoi juttua: Herkullisessa syysmenussa maistuvat myös puolukat – katso ohjeet