Tähtipulla on kahvipöydän trendikäs katseenvangitsija - poimi ohje ja valmistaudu suosionosoituksiin
Unohda hetkeksi perinteiset korvapuustit ja bostonkakut. Leivo kahvipöytään näyttävä tähtipullakranssi.
Tähden muotoon leivottu pullakranssi on herkullinen ja rento tapa tarjota pullaa. Lopputulos on ihanan mehevä ja jokainen voi ottaa pullasta juuri haluamansa kokoisen palasen. Näyttävä tähtipulla sopii lahjaksi tai omaan herkutteluun. Poimi ohjeet, joilla hurmaat.
Lue myös: Maailman paras pullataikina – näillä leivontavinkeillä onnistut!
Näyttävä ja herkullinen pullakranssi syntyy tavallisesta pullataikinasta, joka kaulitaan pyöreiksi levyiksi ja täyteteään mieleisillä herkuilla.
Kerrosta, leikkaa ja kieputa
Aloita tähtipullan teko valmistamalla perinteinen pullataikina. Jaa kohonnut pullataikina kolmeen osaan ja kauli osat pyöreiksi levyiksi. Mitä ohuempia taikinalevyjä kaulitset, sitä kauniimpi pullasta tulee.
Muotoile pyöreä muoto veitsen avulla tai käytä muottina esimerkiksi suurta lautasta tai pyöreää tarjoiluvatia. Ripottele taikina-alustalle riittävästi jauhoja, jottei taikina tartu kiinni.
Helpoimmalla pääset, kun kokoat pullan suoraan leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jaa täyte kahteen osaan ja levitä se kahdelle alimmalle pullalevylle. Nosta kolmas levy päälle.
Sitten on aika muotoilla pulla tähden malliin. Aseta kerrostettujen pullalevyjen keskelle lasi tai pieni pyöreä kulho ja leikkaa taikinalevy kahteentoista tai kuuteentoista yhtä suureen sektoriin niin, että viilto yltää lasin reunaan asti. Veistäkin voi käyttää, mutta puhtaat keittiösakset ovat tässä yllättävän näppärä apuväline.
Nappaa sitten vierekkäisistä sektoreista kiinni ja pyöräytä ne kierteelle vastakkaisiin suuntiin, vasemman käden sektori vasempaan ja oikean käden sektori oikeaan suuntaan. Nipistä rullattujen osien päät tiukasti kiinni toisiinsa ja toista kunnes kaikki sektorit on muotoiltu tähden sakaroiksi. Täyte tursuaa välistä, mutta älä huoli, kohotus ja paisto peittävät suurimmat kauneusvirheet.
Paista tähtipulla uunin alatasolla, jotta jättimäinen leivonnainen ennättää kypsyä myös sisältä ennen kuin pinta paahtuu liiaksi.
Tähtipulla on näyttävä ja koristeellinen sellaisenaankin, mutta halutessasi voit koristella sen vielä raesokerilla, pähkinärouheella tai paiston jälkeen esimerkiksi tomusokeritupsauksin tai sokeri-vesikuorrutteella.
Mitä tähtipullan täytteeksi?
Tähtipulla taipuu täytteiden avulla joka tilanteeseen ja makuun sopivaksi. Talvella maistuu tahinin ja vaniljan yhdistelmä, kesällä ihastuttavat tuorejuusto ja makoisat marjat. Myös paistonkestävät marmeladit sopivat pullan väliin.
- Tahini-vaniljatäyte: Levitä kerrosten väliin pehmeää tahini-täytettä. Seesaminsiementahna saa mahtavat makuparit vaniljasta ja kaakaojauheesta. Poimi tahinitähtipullan ohje täältä.
- Mustikka-tuorejuusto: Sipaise pullan väliin vaniljan tai sitruunan makuista tuorejuustoa ja ripottele kaveriksi mustikkaa ja puolukkaa. Poimi mustikka-tuorejuustotäytteisen tähtipullan ohje täältä.
- Nutella: Nutella eli hasselpähkinä-suklaalevite on pullan täytteenä verraton. Lisää makua ja rousketta saat ripottelemalla väliin pähkinärouhetta.
- Kaneli-sokeri: Täytä tähtipulla korvapuustin tapaan pehmeällä voilla sekä kanelilla ja sokerilla. Kokeile korvata valkoinen sokeri aromikkaalla fariini- tai muscovadosokerilla.
Hyödynnä rippeet
Hyödynnä tähteeksi jääneet taikinanpalat pyörittelemällä niistä pikkupullia. Koristele pullat raesokerilla tai leivo vaikka voisilmäpulliksi. Paista pikkupullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tähtipulla on kahvipöydän trendikäs katseenvangitsija - poimi ohje ja valmistaudu suosionosoituksiin