Taio pakastemarjoista herkkuja

Kesän lähestyessä on aika tehdä tilaa pakastimeen. Talven aikana käyttämättä jääneet pakastemarjat sopivat monenlaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin, kuten rahkoihin, pirtelöihin ja piiraisiin.

Marjarahkasmoothie on nopea välipala tai aamiainen. Muuntele pirtelöä käyttämällä myös erilaisia hedelmiä. Jos haluat pirtelöstä kevyemmän, korvaa makea marjajogurtti rasvattomalla luonnonjogurtilla ja keksimurut lusikallisella vehnänalkioita tai kauraleseitä.

Marjakiisselit ovat nopeita, edullisia ja lähes kaikille sopivia jälkiruokia. Kiisseliin käyvät kaikenlaiset marjat. Keitä ensin kiisselipohja mehusta ja lisää siihen kohmeiset marjat. Halutessasi voit maustaa kiisselin ripauksella vaniljasokeria.

Vanha kunnon punainen marjapuuro on helposti muunneltavissa. Siihen voi käyttää niin puolukoita, punaherukoita kuin karpaloitakin. Juhlistetussa marjapuurossa maistuvat vadelmat ja perusvispipuurosta saa juhlavamman karpaloilla.

Vähennä sokerin määrää, jos et pidä hyvin makeasta puurosta. Voit käyttää myös kokojyväisiä mannasuurimoita. Puurosta tulee kuohkeampaa, kun annat sen jäähtyä hyvin ennen vatkaamista. Tarjoa puuro kylmän maidon kera.

Nopeita paistoksia

Marjapiiras maistuu aina. Pakastemarjat ovat mehuisia ja pehmeitä. Jos valmistat perutaikinapohjaisen piiraan, marjojen joukkoon kannattaa lisätä ruokalusikallinen perunajauhoja. Näin ylimääräinen neste ei pehmennä piirakkapohjaa.

Marjapaistokset ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mainioita jälkiruokia. Voit valmistaa ne annosvuokiin tai isompaan piirasvuokaan. Raastettu appelsiininkuori marjojen joukossa ja kastikkeessa tuo raikkaan säväyksen.

Mamman marjamurupaistos valmistuu puolessa tunnissa. Myös puolukkatortun valtti on sen nopeus. Se valmistuu hetkessä yllätysvieraille, mikäli kuiva-ainekaapista löytyy perusraaka-aineita ja jääkaapista piimää. Paistoksen kanssa maistuu vaniljajäätelö.

Kylmiä marjaherkkuja

Marjarahkajäädyke on yksinkertainen, mutta myös juhlapöytään sopiva jälkiruoka. Käytä jäädykkeeseen jäisiä tai kohmeisia marjoja, niin se jäätyy nopeammin.

Peitä jäädykevuoka huolellisesti foliolla jos pakastimessasi on kalaa tai yrttejä, koska jäädyke imee helposti makuja itseensä. Ota jäädyke ajoissa sulamaan jääkaappiin ennen tarjoamista.

Jos kotoa löytyy jäätelökone, kannattaa pakastemarjoista tehdä ihanaa marjajäätelöä. Itse tehdyssä jäätelössä ei ole lisäaineita ja se on nopeasti valmista. Maidon sijaan jäätelöön sopivat myös erilaiset soija- ja riisimaidot sekä jogurtit.

Jos aikaa ja raaka-aineita on vähän, yksinkertaisin marjaherkku syntyy kohmeisista marjoista ja kinuskikastikkeesta. Annostele marjat kulhoihin ja valuta pinnalle valmista kinuskikastiketta.

Avainsanat

Keskustelu

tei juuri raparperi ja masikka kisseljä uunissa .miten helpolla tui ei tarvinnut keitellä ohje tämä:sekoita raparerit ja mansikat päälle perunajauhot+sokeri kääntele joukoon lisää hieman vettä pohjalle,vuoka peitetään alumiinifoliolla ja sitten vaan uuniinn20min sulat marjat jäiset kestää kauemmin.

Kommentoi juttua: Taio pakastemarjoista herkkuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X