täytetyt paprikat

Valmista espanjalaisia tapaksia ja muuta pikkupurtavaa illanistujaisiin

Espanjalaistyylisistä tapaksista ja muista maukkaista pikkupurtavista syntyy loppukesän illanistujaisiin loistavasti sopiva rento ruokatarjoilu.

Perinteisiä tapaspöydän pikkupurtavia ovat esimerkiksi marinoidut oliivit ja melonin kera tarjottu ilmakuivattu kinkku.

Maukasta ja värikästä naposteltavaa ovat myös halloumilla, emmentalilla ja ricotalla täytetyt pienet paprikat.

marinoidut tomaatit

Myös marinoidut paprikat sopivat tapasten tapaan tarjottavaksi. Ne paahdetaan pehmeiksi ja maukkaiksi uunissa, minkä jälkeen ne saavat vielä imeä itseensä makua valkosipulilla ja yrteillä maustetussa marinadissa yön yli. Samaan tapaan voi valmistaa myös marinoituja tomaatteja.

Hiukan parsaa muistuttava mustajuuri saattaa olla osalle vieraista uusi tuttavuus, mutta rapeaan filotaikinaan kääräistyt, sahramimajoneesilla kruunatut mustajuuret ovat taatusti maistuvaa tarjottavaa.

Frittata eli uunimunakas sopii tapaspöytään hyvin, kun sen tarjoilee pieniksi paloiksi leikattuna. Mehevä ja ruokaisa kasvisfrittata syntyy kesäkurpitsasta, paprikasta ja luumutomaateista.

parsakaalimuffinit

Hauska vaihtoehto uunimunakkaalle on porkkanalla ja kevätsipulilla täytetyt kasvismunakasrullat tai pienet parsakaalimunakasmuffinit, joille juusto antaa herkullisen maun.

Pienet chorizopiirakat ovat herkullisia suolapaloja, jotka täytetään paprikalla ja espanjalaisella, mukavan mausteisella chorizo-makkaralla. Pienet feta-lehtikaalipiirakat puolestaan sopivat chorizopiirakoiden rinnalla tarjottavaksi kasvisvaihtoehdoksi.

Savulohesta, piparjuuritahnasta ja ranskankermasta syntyy nopea savulohitahna, joka tarjotaan katkarapujen kera pieninä suupaloina salaatinlehtien päällä.

paahtopaisti

Ruokaisaa tarjottavaa tapaspöytään on paahtopaisti, joka saa makua teryakimarinadista. Maukas ja murea paahtopaisti tarjotaan kylmänä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Juotavaksi loppukesän tummuviin iltoihin ja erilaisten pikkupurtavien seuraan sopii sangria, jota sekoitetaan kerralla iso kannullinen. Perinteinen sangria syntyy punaviinistä, appelsiinimehusta ja sitruunasoodasta. Valkoviinipohjainen vaalea sangria on saman juoman sitruunaisen raikas serkku ja raparperi-mansikkasangria puolestaan alkoholiton versio.

Lisää ruokaideoita illanistujaisiin:
Tapaksia ja sapaksia
Suolaisia piirakoita syksyn illanistujaisiin
Rapujuhlissa maistuvat rennot herkut
Sangria ja muut illanistujaisten juomat
Ruoka.fi: Ihanat merelliset tapakset

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valmista espanjalaisia tapaksia ja muuta pikkupurtavaa illanistujaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X