vuohenjuusto_karpalocrostinit

Tarjoa suolaista ja makeaa pikkupurtavaa glögin kera – 7 nopeaa ohjetta

Höyryävä glögi saa näistä ohjeista rinnalleen sopivan maukkaita makupaloja. Helpot pikkupurtavat valmistuvat sillä välin, kun glögi kuumenee ja vieraat kolkuttelevat jo ovella.

Viidessä minuutissa valmista

Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty taateli on täydellinen suupala, joka yhdistää ihanasti suolaisen ja makean. Sipaise väliin vielä pehmeää vuohenjuustoa. Nam!

Vuohenjuustolla täytetyt kinkkutaatelit

Resepti: Vuohenjuusto-kinkkutaatelit

Vaikka rakentaisi tarjottavat perinteisen juustolautasen varaan, on tarjolla kiva olla myös jotain itse tehtyä. Taateli-oliivitapenade synnyttää oivan makuyhdistelmän niin luonteikkaan goudajuuston kuin kypsytetyn vuohenjuustonkin kera. Ja valmista syntyy viidessä minuutissa!

Taateli_oliivitapenade

Resepti: Taateli-oliivitapenade

Näppärästi valmistaikinasta

Joulun aikaan pakastimesta löytyy todennäköisesti paketti voi- tai lehtitaikinaa. Jos perinteiset tortut tylsistyttävät, levitä taikinalle tuorejuustoa, mozzarellaa, viikunahilloa sekä ilmakuivattua kinkkua ja kääri rullalle. Yllättävä makuyhistelmä toimii hämmästyttävän hyvin.

viikuna-kinkkukiekot

Uutta twistiä perinteisiin joulutorttuihin saat myös korvaamalla luumuhillon tuoreilla, viipaloiduilla luumuilla sekä vaniljarahkalla.

joulutortut tuoreista luuumuista

Resepti: Luumutortut tuoreista luumuista

Suolaisia suupaloja leivistä

Maukkaat tarjottavat voi koota myös leipäviipaleiden päälle. Päällystä rapeaksi paahtuneet patonkiviipaleet pehmeällä vuohenjuustolla sekä makealla karpalohillolla tai levitä pienen saaristolaisleipänapin päälle maustettua tuorejuustoa ja viipale kylmäsavustettua poroa.

poroleipäset

Resepti: Poroleipäset

Resepti: Vuohenjuusto-karpalocrostinit

Jos haluat heittäytyä villiksi, tee bataatti-guacamole-leipäsiä. Makea bataatti ja pehmeä avokadotahna sopivat pikkujoulukauteen kuin tähti kuusen latvaan. Bataattileipäset voi paahtaa valmiiksi jo etukäteen, mutta päälliset kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.

bataatti-guacamoletoastit

Resepti: Bataatti-guacamole-leipäset

Myös nämä tarjottavat maistuvat glögin kanssa:

Punasipulipiirakat

Punasipulipiiraat

Sipuli-oliivipiiras

Sipuli-oliivipiiras

makupaloja

Makupaloja

Ruoka.fi: Poromousse

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tarjoa suolaista ja makeaa pikkupurtavaa glögin kera – 7 nopeaa ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X