kalaisa voileipäkakku

Tarjoa voileipäkakkua juhlissa! Tässä kolme herkullista ohjetta lohen, siian ja sillin kera

Perhejuhlissa noutopöydät notkuvat taas suolaisia ja makeita herkkuja. Voileipäkakku on kahvipöydän klassikko ja sen kalaisa versio ikisuosikki, joka ei petä. Tässä niitä kolmin kappalein. Valitse suosikkitäytteesi sillin, siian ja lohen joukosta.

Kalaisa voileipäkakku on juuri sitä, mitä nimikin lupaa, sillä leipäviipaleiden välissä vuorottelee kaikkiaan kolme herkullista täytettä lohesta, mätitahnalla maustetuista kananmunista sekä katkaravuista ja graavisiiasta. Koristeluissakaan ei tarvitse säästellä. Kokoa tuorejuustolla kuorrutetun voileipäkakun päälle katkarapuja tai lohta sekä yrttejä tai versoseosta ja viimeistele reunat keitetyllä parsalla.

lohi-voileipakakku

Lohi-voileipäkakku kootaan vaaleasta ja tummasta paahtoleivästä. Täytteessä on niin lämmin- kuin kylmäsavulohtakin, jotka saavat makua yrttituorejuustosta ja tillistä. Kakku on samaan aikaan ruokaisa ja raikas. Siitä pitää huolen sitruuna, jota käytetään niin kostutukseen kuin täytteeseenkin. Kaunis ulkonäkö hurmaa takuulla, kun koristelet pinnan lohiruusukkeilla ja tuoreilla yrteillä.

pinkki sillitorttu

Pinkki sillitorttu on kahvipöydän takuuvarma katseenvangitsija ja sopii niin ulkonäkönsä kuin makunsakin puolesta juhlapöydän tarjottavaksi. Punajuuri-perunasoseesta veikeän värinsä ja matjessillistä sekä punasipulilta makunsa lainaava täyte suorastaan sulaa suuhun. Pirteän pinkki torttu on näyttävä jo sellaisenaan, joten koristeeksi riittää, kun silppuat päälle kevät- tai ruohosipulia.

Myös nämä voileipäkakut hurmaavat juhlissa:

Vegaanin voileipäkakku

Vegaanin voileipäkakku

Voileipäkakku

Italialainen voileipäkakku

kreikkalainen voileipäkakku

Kreikkalainen voileipäkakku

Ruoka.fi: Rapupiiras

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tarjoa voileipäkakkua juhlissa! Tässä kolme herkullista ohjetta lohen, siian ja sillin kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X