Tarkkailetko painoasi? Tässä 5 kevyttä kalaruokaa arjen mauiksi
Unohda runsasrasvaiset kalapuikot ja kokeile niiden sijaan kevyitä kalapihvejä. Nappaa kaupan kalatiskiltä mukaasi pari kuhafilettä ja jauha ne tuoreiden yrttien kanssa monitoimikoneessa sekaisin. Muotoile massasta pihvejä ja kypsennä ne uunissa rasvassa paistamisen sijaan, niin vältyt turhilta kaloreilta. Tarjoa kalapihvit kevyen jogurttikastikkeen ja raikkaan salaatin kera.
Resepti: Kalapihvit
Myös muikut sopivat keventäjän ruokavalion, kun friteeraamisen tai voissa paistamisen sijaan kypsennät kalat kevyesti uunissa. Mausteena on timjamia, sitruunaa ja valkosipulia, lisukkeena perinteisen perunasoseen sijaan värikäs juuresmuusi. Ruoka valmistuu puolessa tunnissa, joten sen jaksaa valmistaa myös arki-iltana töiden jälkeen.
Resepti: Uunimuikut ja juuressose
Jätä kerma tauolle ja valmista kalakeitto vaihteeksi kirkasliemisenä. Vähärasvaisesta ahvenesta valmistettu soppa on kevyt ja täyttävä ruoka, joka lämmittää ihanasti myös pakkaspäivänä. Kuutioi sattumiksi runsaasti juureksia, niin annos kevenee entisestään.
Resepti: Ahvenkeitto
Kokonaisena uunissa paahdettu ja rosmariinilla herkulliseksi maustettu siika on kevyt ja maukas vaihtoehto runsasrasvaiselle uunilohelle. Myös lisuke syntyy näppärästi samalla pellillä. Jos haluat keventää annosta entisestään, vaihda lohkoperunat juureksiin.
Resepti: Uunissa paahdettu rosmariinisiika
Vaikka lohi onkin runsasrasvainen kala, ei keventäjän kannata hylätä sitä kokonaan lautaseltaan. Kalan rasva on terveellistä ja sisältää välttämättömiä rasvahappoja. Unohda kuitenkin tuhdit smetanakuorrutteet sekä rasvassa paistaminen ja mausta kala kevyesti japanilaisella misotahnalla. Korvaamalla myös tuhdit lisukkeet kevyemmillä kasviksilla pysyvät kalorit kohtuuden rajoissa.
Resepti: Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia
Keskustelu
Kommentoi juttua: Tarkkailetko painoasi? Tässä 5 kevyttä kalaruokaa arjen mauiksi