Ruoka

Tatti kruunaa raviolin

Suomalaiset tatit ovat olleet Euroopan kuuluja ainakin siitä lähtien, kun maahamme alkoi tulla hullaantuneita sienestäjiä saapasmaasta. Metsät täynnä ihania tatteja, eikä keräämistä rajoiteta!

Kotilieden ja Kokkikoulu Espan järjestämällä ruokakurssilla kokeiltiin italialaisten ruokien valmistamista tutuista tateista. Matkaan tarttui joukko hyviä reseptejä, joista tässä tatti-ricottaraviolit salvia-voikastikkeen kera.

Tatti-ricottaraviolit salvia-voikastikkeen kera

Pastataikina

250 g durum-vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
3 keltuaista

Laita jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Pyöräytä kerran. Lisää öljy. Laita kananmunat ja keltuaiset yksitellen sekaan ja pyöritä sekaisin. Vaivaa pöydällä noin 10 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi

Tatti-ricottatäyte

100 g tatteja
1 salottisipuli
50 g ricottaa
60 g vaalean leivän sisustaa
10 g basilika
10 g persilja
suolaa, mustapippuria

Kuutioi sipuli ja tatit. Kuullota. Laita leipä, ricotta ja yrtit tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Lisää hieman jäähtyneet sienet ja sipuli. Tee taikinasta levy pastakoneella ja voitele kevyesti kauttaaltaan kananmunalla. Laita täytettä levylle ja toinen levy päälle, paina reunat huolellisesti kiinni leikkaa raviolit irti. Keitä suolavedessä 2 minuuttia.

Salvia-voikastike

2 dl valkoviiniä
1rkl valkoviinietikkaa
2 salottisipulia
3 oksaa salviaa
200 g suolatonta voita

Paloittele salottisipuli ja laita kaikki aineet kattilaan paitsi voi. Keitä kasaan niin, että 1 dl jää jäljelle. Siivilöi makuliemi. Vatkaa voi mukaan ja mausta.

Vinkkejä raviolikokille: Sienet kannattaa kuullottaa kuivalla ja kuumalla pannulla, sillä niistä lähtee reilusti nestettä.Jos olet vielä taitamaton raviolien tekijä, älä tee täytteestä kovin hienoa ja tasaista. Jos raviolien saumat eivät pidä, hieno täyte voi karata keitinveteen.

Raviolien seuraksi sopii niin puna- kuin valkoviinikin. Kokkikoulussa nautittiin italialaista Pinot Grigiota ja Sangioveseä.

Kokeile myös muita Kotilieden tattireseptejä:

Tatticappuccino
Tattimunakas
Tattirieskat
Tatti-kasvisvartaat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tatti kruunaa raviolin

Kotikokki

Ihania ohjeita!! Tuntuvat silti tosi vaikeilta, en ehkä uskalla kokeilla itse, tyydyn valmisravioleihin ja teen itse vain tuon kastikkeen.

Diego, vakava sienestäjä

Jisses, olen aivan myyty, täpinöissä, äkkinälkäinen ja samaa mieltä Kotikokin kanssa: ihania ruokaohjeita!!

Minä en kyllä tyydy valmisravioleihin, vaan katson tämän homman nyt pastakonetta myöden loppuun.

Marjaterttu

Saisiko ensi lehteen ruisleivän teko-ohjeen sähköuunissa. JA ohje tavallisen villapuseron kutomisesta aika paksusta langasta naiselle. Kiitos etukäteen

Ylläpito

Hyvä Marjaterttu,
ilokseni voin kertoa että Kotiliedessä numero 20 on paljon rukiisia ohjeita, myös ruisleivän ohje.

Vastaa käyttäjälle MarjaterttuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.