Haukipullat

Tee herkullisia kalaruokia hauesta – katso ohjeet

Hauki on maukas ruokakala, vaikka monet sitä välttelevätkin sen runsaiden ruotojen takia. Esimerkiksi ranskalaisessa keittiössä hauki on kuitenkin mitä arvostetuin raaka-aine. Haukea saa kaupasta ympäri vuoden, mutta otollisin pyyntiaika on lokakuusta toukokuuhun. Nyt on siis hyvä aika kokeilla maistuvia haukiruokia!

Pienet haukimurekkeet

Haukea on tavallisesti käytetty monissa murekepohjaisissa ruoissa. Tämä ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, varsinkaan, jos pelkää ruotoja. Murekemassoja varten haukifileet ajetaan tasaiseksi monitoimikoneessa. Haukipullat syntyvät hyvin samanlaiseen tapaan kuin lihapullatkin ja mausteeksi tulee tilliä. Murekemassasta voi tehdä myös mehevää haukimureketta, jossa on sitruunan raikasta makua.

Haukiquenellit kalaliemessä on hienostunut herkku, joka kelpaa vaikkapa pienten illalliskutsujen ruoaksi. Parmesaanilla maustetusta massasta muotoiltavat quenellit saavat parikseen limetin ja sitruunaruohon maustaman kuuman liemen.

Haukiquenellit mädin kera

Voit antaa hauelle uutta potkua itämaisista mauista. Se onnistuu helposti vaikkapa marinoimalla. Saat haukeen itämaista makua, kun teet marinadin soijasta, tuoreesta korianterista ja inkivääristä. Hauki sopii loistavasti myös pataan. Thai-vaikutteinen hauki-katkarapupata saa pehmeyttä kookosmaidosta ja rehevää makua vihreästä currytahnasta.

Välimerelliset mausteet sopivat myös hyvin yhteen hauen kanssa. Tee helppo arkiruoka peittelemällä hauki pestoon tai sivele haukifileiden pintaan aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa.

Lisää haukiruokia: 

Kalamurekepihvit ja kermaviilikastike
Riisi-kalakeitto
Hauki-kirjolohiterriini
Yrttihaukea tomaattipedillä
Ruoka.fi: Haukisnitzelit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee herkullisia kalaruokia hauesta – katso ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X