Tee itse omenoista hilloa, sosetta ja marmeladia – ihastu uusiin makupareihin

Perinteinen omenahillo on saanut rinnalleen haastajia, kun soseet maustetaan mitä mielenkiintoisemmilla tavoilla: yrteillä, marjoilla tai vaikka calvadoksella. Ihastu trendikkäisiin makupareihin!

Raikas omenahilloke on perinteinen tapa hyödyntää syksyn omenasato. Vesi, sokeri ja omenat keitetään maukkaaksi hillokkeeksi, joka saa makua valinnan mukaan joko inkivääristä tai kanelista. Kauniin värin säilyttämiseksi joukkoon lisätään hieman askorbiinihappoa, jolloin lopputuloksesta tulee entistäkin houkuttelevampi.

179603-rosmariini-omenasose.jpg

Pirteässä rosmariini-omenasoseessa makua antavat hienonnetut rosmariinin lehdet ja calvados. Kokonaisuus soseutetaan samettisen sileäksi ja nautitaan erilaisten liharuokien rinnalla.

Hunajainen porkkana-omenasose on miellyttävä yhdistelmä porkkanoiden makeutta ja omenoiden raikkautta. Hunajan hennot aromit ja sitruunan kirpeys tuovat omat säväyksensä kokonaisuuteen. Kaikki ainekset haudutetaan hiljalleen soseeksi ja purkitetaan talven herkkuhetkien varalle.

191121-puolukkamarmeladi.jpg

Syksyllä satoa kypsyy niin metsässä kuin puutarhassa, jolloin tarjolla on monia mielenkiintoisia makupareja. Viehkeän omena-puolukkamarmeladin makeutta taitetaan puolukoiden happamuudella ja sitruunamehun kirpeydellä. Makoisaa marmeladia on mukava levittää paahtoleivän päälle syksyn pimetessä.

179011-omenasose.jpg

Joko olet kuullut omenavoista? Siinä omenat keitetään soseeksi yhdessä ruokokidesokerin, omenamehun sekä erilaisten mausteiden kanssa. Lopuksi kokonaisuus soseutetaan sileäksi voiksi, jonka pehmeys hurmaa syöjänsä.

Kun hillohammasta kolottaa, on aika valmistaa omenasosetta mikrossa. Sose syntyy näppärästi, kun omenalohkot nostetaan mikroon yhdessä sokerilisäyksen kanssa. Mikron annetaan pyöriä täydellä teholla alle kymmenen minuuttia, jonka jälkeen herkku on valmis.

191131-omenahillo.jpg

Yrttien hurmaavat aromit ovat maukas lisä hedelmäsoseisiin, mistä omena-minttuhillo on raikas osoitus. Kourallinen mintunlehtiä antaa rutkasti makua ja tilkka sitruunamehua tuo kaivattua hapokkuutta makean hillon joukkoon. Kauniinvärinen hillo on myös mainio lahjaidea kyläilyreissulle.

191250-sipulimarmeladi.jpg

Omenainen sipulimarmeladi yhdistää omenoiden ja sipulien makeuden mielenkiintoisella tavalla. Maukas lisäkehillo on oiva valinta porsaanlihan rinnalle tai mukava vaihtoehto perinteiselle sipulihillokkeelle.

Avainsanat

Keskustelu

Hei

Nyt on tällainen syksy, omenat tippuu puusta puoliraakana. Kysynkin voiko niitä hyödyntää?? Omenoita on paljon mutta eivät pysy puussa

Terv. Epätietoinen leskimies

Kommentoi juttua: Tee itse omenoista hilloa, sosetta ja marmeladia – ihastu uusiin makupareihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X