porkkanakeitto

Terveellinen kurkuma viimeistelee keittojen maut – valitse suosikkisi neljästä reseptistä

Kurkumiini on kurkuman väriaine. Sen sanotaan olevan antioksidantti, jolla on liuta terveyttä edistäviä vaikutuksia. Kurkuma tuo ruokiin myös hehkeän keltaisen värin ja ihanan makuvivahteen. Nappaa tästä neljä kurkuman maustamaa, vedet kielelle herauttavaa keittoreseptiä.

Porkkanoista syntyy samettinen kasvissosekeitto, jonka kurkuma, korianterinsiemenet sekä juustokumina maustavat makoisaksi. Porkkana-kikhernekeiton juju piilee pinnalle lisättävissä paahdetuissa kikherneissä, jotka tekevät sopasta ruokaisan. Viimeinen silaus syntyy nokareesta ranskankermaa sekä tuoreesta korianterista.

aurinkoinen broilerikeitto

Aurinkoisen broilerikeiton väri tulee currysta ja kurkumasta, pehmeä maku sulatejuustosta. Vartissa valmiin sopan salaisuus on keittoon lisättävä valmis peruna-sipulisekoitus, jonka ansiosta keittoa ei tarvitse keitellä muutamaa minuuttia kauempaa.

itämainen hernekeitto

Itämainen hernekeitto on kiva vaihtoehto perinteiselle hernerokalle. Pakasteherneiden kaverina on kikherneitä ja mukaan on silputtu myös sipulia ja lehtiselleriä. Tomaattipohjaiseen liemeen makua tuovat kurkuma ja  juustokumina. Viime silaus syntyy sitruunasta, joka antaa keitolle raikkaan säväyksen.

keltainen_juurespekonikeitto

Tähän keltaiseen juures-pekonikeittoon on piilotettu rutkasti kasviksia: bataattia, lanttua, porkkanaa ja sipulia. Viettelevän keltainen väri ja vedet kielelle herauttava maku syntyy kurkumasta ja currysta. Reilu loraus kermaa taikoo liemestä samettisen pehmeää. Miedosti makea sopan vastapainona on paahdettua pekonia, joka lisätään lopuksi valmiin keiton joukkoon.

Kurkuma maustaa myös nämä keitot:

Voimaruoka_Kukkakaali_linssikeitto

Kukkakaali-linssikeitto

juhlava porkkana-maissikeitto

Juhlava porkkana-maissikeitto

kookos-lohikeitto

Kookos-lohikeitto

Ruoka.fi: Marokkolainen kikhernekeitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Terveellinen kurkuma viimeistelee keittojen maut – valitse suosikkisi neljästä reseptistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X