Ruoka

Terveelliset letut maistuvat aamulla ja illalla – kokosimme makeat ja suolaiset suosikkiohjeet

Terveelliset letut maistuvat aamu- tai välipalaksi tai silloin kun haluaa herkutella astetta terveellisemmin. Kokosimme sivustomme parhaat reseptit ja kerromme myös, miten teet letut ilman sokeria ja eläinperäisiä raaka-aineita. Letut eivät ole koskaan maistuneet näin ihanilta! Kokeile vaikka!

Terveelliset letut voivat olla kuohkeita banaanipannareita, proteiinipitoisia rahka- tai raejuustolettuja tai vaikka astetta kuitupitoisempia lättyjä. 

Kun rikastat lettutaikinan kasvisraasteella tai hedelmäsoseella tai tarjoat letut tuoreiden marjojen tai hedelmälohkojen kanssa, kasvatat samalla näppärästi myös päivän kasvispottia. Täydellistä!

Kokosimme alle läjän terveellisiä lettutaikinaohjeita, jotka kaikki ovat terveellisempiä muunnoksia tavallisista letuista. Niissä sokeri on korvattu esimerkiksi banaanilla tai vehnäjauhojen lisäksi taikinaan on lisätty kuitupitoisia ruis- tai kaurajauhoja. Proteiinilettuihin lisätään rahkaa tai raejuustoa. Kokeile myös ruokaisia suolaisia lettuja runsailla täytteillä. 

Terveelliset banaaniletut

Banaanipannarit on jo klassikko. Helpoimmillaan nämä terveelliset letut valmistuvat parista soseutetusta banaanista ja kahdesta kananmunasta, mutta taikinaan kannattaa ripauttaa myös hieman jauhoja, jotta letut pysyvät paremmin kasassa paistettaessa. Sokeria lettutaikina ei kaipaa, sillä tummaksi kypsynyt pantteribanaani tuo lettuihin herkullista makeutta ja kuohkeutta.

Nämä banaaniletut ovat vegaanisia, pulleita pikkupannareita ja sopivat loistavasti herkutteluun tai välipalaksi vaikka tuoreiden marjojen kera. Sokeria taikina ei kaipaa, sen takaa makeaksi kypsynyt banaani sekä ripaus mausteita, kuten kanelia ja kardemummaa. 

banaaniletut

Ohje: Banaaniletut

Terveelliset letut ilman kananmunaa

Terveelliset letut ilman kananmunaa sopivat usein myös vegaaniseen ruokavalioon, kunhan käytät nesteenä kasvijuomaa ja paistamiseen voin sijasta rypsiöljyä.

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut hurmaavat mehevyydellään ja kuohkeudellaan. Juju piilee taikinaan sekoitetussa aquafabassa, joka toimii taikinassa kananmunan korvaajana. Tarjoa vegaaniset pannarit vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen kera. 

Vegaaninen lettutaikina tehdään ilman maitotuotteita ja kananmunia. Vegaaniset letut maistuvat ihanilta niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kera. Nämä terveelliset letut tehdään ilman sokeria.

Terveelliset letut ilman banaania

Kaurapuuron tähteistä valmistetut kaurapuuroletut ovat kuitupitoisia ja ihanan rouheita. Näiden lettujen maun salaisuus piilee taikinaan rouhitussa valkosuklaassa, mutta halutessasi voit jättää suklaan myös pois ja herkutella siten astetta terveellisemmin.

Raejuustopannarit valmistuvat kolmesta raaka-aineesta: vaniljaisesta raejuustosta, kananmunista ja kaurahiutaleista. Proteiinipitoiset pannarit maistuvat niin aamu- kuin iltapalaksi ja pitävät nälän loitolla pitkään.  

Rahkaletut ovat herkullisen kuohkeita ja proteiinipitoisia. Ne sopivat loistavasti aamupalaksi tai vaikka treenien jälkeiseksi välipalaksi. Ne täyttävät vatsan ja pitävät nälän loitolla pitkään. Kasaa kaveriksi komea keko tuoreita marjoja tai esimerkiksi banaaniviipaleita ja kruunaa annos rahkanokareella sekä lorauksella vaahterasiirappia. 

Ruispannukakut ovat perinteisiä lettuja kuitupitoisempia, sen takaa taikinaan lisätty ruisjauho. Ruisletut maistuvat leippoisana viikonloppuaamuna yhdessä savulohen, paistetun pinaatin ja uppomunan kanssa.

Terveelliset suolaiset letut

Astetta terveellisemmät letut valmistat lisäämällä taikinan joukkoon erilaisia kasviksia. Pinaattiletut on klassikkko, mutta yhtä hyvin taikinan voi rikastaa vaikkapa bataattisoseella, porkkana– tai juuresraasteella tai esimerkiksi perunamuusilla

Lue myös Anna.fi: Suolaiset letut – parhaat taikinat ja mehevimmät täytteet lettuihin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Terveelliset letut maistuvat aamulla ja illalla – kokosimme makeat ja suolaiset suosikkiohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.