MAINOS | Lejos
MAINOS | Lejos

Tervetuloa täydelliseen hemmotteluaamuun!

Lomalla on aikaa nautiskella aamuhetkistä ja hemmotella itseä ja läheisiä koko vuoden edestä. Muhkea herkkuaamiainen tuo virtaa ja hyvää mieltä tähän pimeään vuodenaikaan.

Kulunut vuosi on koetellut meitä poikkeuksellisella tavalla. Siksi joulun ja vuodenvaihteen lomapäivät pyhitetään hemmottelulle – eli otetaan kotoilusta kaikki irti. Täydellinen kotoilupäivä alkaa kiireettömällä aamiaisella: ranskalaisella kaakaolla, briossisämpylöillä ja suklaapannareilla, jotka vievät kielen mennessään.

Nämä talviset herkut syntyvät helposti kokemattomammankin kokkaajan käsissä. Samettisen täyteläinen ranskalainen aamukaakao keitetään Van Houtenin tummasta kaakaojauheesta, kermasta ja vaniljasta. Piristävän säväyksen makuun tuo cayennepippuri. Kaakaojuomien ohella Van Houtenin perinteinen kaakaojauhe sopii leivontaan ja ruoanlaittoon muutenkin.

Suussasulavat briossisämpylät valmistuvat näpsäkästi vaaleista sämpyläjauhoista, kunhan maltat vaivata taikinaa ja kohottaa sitä tovin. Korkealaatuisista ja monikäyttöisistä Hungry Chef -sämpyläjauhoista leivot myös hampurilaissämpylät, ranskalaistyyppiset patongit sekä trendikkäästi juureen tehtävät leivät.

Jos ranskalaiset taitavat kaakaon ja briossit, pannukakkujen maailmassa ykkösiä ovat jenkit. Maapähkinävoi-kinuskilla kuorrutetut amerikkalaishenkiset suklaapannarit tekevät loma-aamusta täydellisen ja maistuvat sekä suolaisen että makean ystäville. Laadukkailla Hungry Chef New Orleans Pancake Mix -jauhoilla leivottavat pannarit kruunaavat niin intiimin hemmotteluaamiaisen kuin pitkälle iltapäivään venähtävän sunnuntaibrunssinkin.

Sillä lomalla jokainen päivä saa olla sunnuntai.

Näillä resepteillä aamusi alkaa ihanasti:


3  parasta hemmottelureseptiä

Ranskalainen kaakao

Valmistusaineet

2 dl kermaa 1 rkl vaniljasokeria 1/2 vaniljatanko 50 g voita 1 dl kaakaojauhetta 0,5 dl sokeria hyppysellinen cayennepippuria hyppysellinen suolaa 8 dl kevytmaitoa

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan. Voit laittaa vaahdon valmiiksi pursottimeen, jos sinulla on sellainen.

2. Puolita vaniljatanko ja halkaise se pituussuunnassa.

3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä, lisää joukkoon kaakaojauhe ja sokeri.

4. Sekoita seos tasaiseksi, kunnes sokeri on sulanut. Lisää vaniljatanko, cayennepippuria ja suolaa.

5. Kaada joukkoon maitoa, ensin reilun desin verran ja sekoita vispilällä, kunnes seos on tasainen. Lisää loppu maito ja kuumenna kaakaota, kunnes se on höyryävän kuumaa, se ei kuitenkaan saa kiehahtaa.

6. Kaada kaakao laseihin tai kuppeihin ja pursota päälle kermavaahto tai aseta ruokalusikallinen varovasti kaakaon pinnalle toista lusikkaa apuna käyttäen.

7. Ripottele päälle koristeeksi hieman kaakaojauhetta. Nauti heti.


Muhkeat briossisämpylät

Valmistusaineet

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa 25 g tuorehiivaa 1,5 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 kananmunaa 100 g pehmeää voita 6-7 dl Hungry Chefin vaaleaa sämpyläjauhoa

Voiteluun:

1 kananmuna 1 rkl vaaleaa siirappia 1 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuutioi voi ja anna pehmentyä huoneenlämmössä.

2. Liuota hiiva maitoon. Lisää mausteet ja kananmunat hyvin sekoittaen.

3. Lisää jauhoja erissä koko ajan vaivaten. Jatka vaivaamista noin 5 minuuttia.

4. Sekoita voi joukkoon. Vaivaa taikinaa vielä noin 5-10 minuuttia.

5. Kohota taikinaa liinan alla, kunnes se on kuohkeaa. Muotoile taikina jauhoa apuna käyttäen sämpylöiksi.

6. Asettele briossisämpylät leivinpaperilla suojatun uunipellin päälle ja kohota liinan alla puoli tuntia.

7. Kuumenna sillä aikaa uuni 200 ºC asteeseen. Sekoita kananmuna ja siirappi keskenään.

8. Voitele briossisämpylät siirappi-kananmunaseoksella ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

9. Nosta uunin keskitasolle, paista noin 15 minuuttia, kunnes muhkeat briossisämpylät ovat kauniin kullanruskeita. Nauti heti.


Suklaapannukakut ja maapähkinävoi-kinuski

Valmistusaineet

4 dl kermaa (2 dl kinuskia varten ja 2 dl kermavaahdoksi) 2 dl sokeria 0,5 dl vettä 2 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta) 2,5 dl maitoa 2 rkl Van Houten kaakaojauhetta 3,5 dl Hungry Chef Pancake mix -jauhoseosta voita paistamiseen 2 banaania nonparelleja

Valmistusohje

1. Valmista kinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta noin 8 minuuttia välillä vispaten, kunnes kinuski saa väriä.

2. Lisää lämmin vesi ja sekoita. Lisää maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.

3. Jos kinuski ehtii jäähtyä ennen tarjoilua, lämmitä sitä hieman, niin se notkistuu. Voit myös lisätä ruokalusikallisen vettä.

4. Vatkaa kerma ja ruokalusikallinen sokeria vaahdoksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

5. Valmista pancakes-taikina. Lämmitä maito, älä kiehauta.

6. Vispaa joukkoon kaakaojauhe ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

7. Vispaa joukkoon Pancake mix. Kuumenna voi lettupannulla. Paista pannukakkuja, kunnes pintaan nousee kuplia ja taikina hyytyy, käännä ja paista hetki.

8. Tarjoa pannukakut kinuskin, kermavaahdon ja banaaniviipaleiden kera.

9. Koristele nonparelleilla.

Tarjoa heti, mieluiten suoraan sänkyyn kylmän maidon kera.

Katso lisää herkullisia reseptejä!