Tonnikala sopii pastaan ja pitsaan

Tonnikala on edullista ja helppoa arkiruokaa. Tonnikalasta voit valmistaa Kotilieden resepteillä muun muassa pastaa, pitsaa, piirakkaa ja salaattia.

Jos mahdollista, kannattaa suosia MSC-sertifioituja tuotteita. Merkintä varmistaa, ettei kyseinen tonnikalapopulaatio ole ylikalastettu ja uhanalainen. MSC-sertifioidun tuotteen tunnistat sinisestä ovaalinmuotoisesta merkistä purkin kyljessä.

Kokosimme Kotilieden maukkaita tonnikalareseptejä yhteen.

Kokeile monikäyttöistä pastareseptiä, johon voit käyttää tonnikalan sijasta myös sinihomejuustoa tai jauhelihaa. Kasvispitsan ohje muuttuu helposti tonnikalapitsaksi vaihtamalla herkkusienet ja aurinkokuivatut tomaatit 200 grammaan tonnikalaa.

Kokeile Kotilieden maukkaita tonnikalareseptejä:

Tonnikalapasta
Tonnikalapiirakka
Tonnikalamunakas
Tonnikalatahna leivälle
Tonnikalasalaatti
Nizzansalaatti
Tonnikala-kurkkusushit
Tonnikalatäytteiset uuniperunat
Tonnikalatäytteiset paprikat

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela

Keskustelu

 1. Herkuttelija

  Tonnikala oli edullista ehkä kymmenen vuotta sitten… Itse asiassa meille tölkissä tonnikalana myytävä tuote on oikeasti tonnikalan sukulaislaji, oikea tonnikala kun on lähes sukupuuttoon kalastettu. Mutta jos ekologinen omatunto kestää, niin hyvää ja terveellistä ruokaahan ”tonnikalasta” tulee.

 2. Pyykkäri

  Mielestäni jokainen joka haluaa yhtään ajatella maapallon tilaa jättää tonnikalapurkit ja vastaavat kaukaa maailman meriltä troolikalastetut kalat ostamatta.

  Suurilla trooleilla tehokalastetteu kala on todella ajattelematon teko. Pastaan ja pitsaan voi herkutteluun varmasti laittaa muutakin kun ekologisia arvoja piittamatta kalastettuja kaloja.

 3. Kotimaisen kalan ystävä

  Kiitos kommentistasi nimim.Pyykkäri! Olet aivan oikeassa,moderni ja eteenpäin katsova ihminen. Varmaankin tonnikala sopii pastaan ja pitsaan,mutta toki on paljon muitakin vaihtoehtoja. Meillä on sentään vielä kotimaista kalaa,kunhan muistamme käyttää sitä valiten suositusten mukaan. Osa meidänkin kaloistamme on alkanut jo harvinaistua. Kotiliesi on yleensä varsin valistunut lehti,mutta ympäristöasiat ovat niin suuren luokan juttuja,että niistä tietoa levitettäessä ei voi koskaan olla liian tarkka. Se perinteinen tonnikala ´purkki on liian helppo ratkaisu!
  Toivon Kotiliedeltä kirjoituksia kasvisruoan puolesta,samoin enemmän kasvsruokareseptejä. Olen käyttänyt kohta 26 vuotta ravintoa,joka koostuu kasviksista (yleensä kotim.), kotim.kalasta,luomumunista,ruisleivästä,marjoista,joskus tuontihedelmistä.
  En siirtynyt tähän ruokavalioon mistään terveydellisistä syistä,valintani oli eettinen ja vuosien myötä myös ekologinen. Mieheni on tyytyväinen ja tällainen ravinto pitää hänet sopusuhtaisessa kunnossa. Lapsemme oppi
  ruokailutottumuksensa jo varhain ja nyt hänen perheensä jatkaa luontevasti samalla linjalla. Siis toivoa on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti