Nutellatryffelit

Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Suklaatryffelit ovat joulunajan suloisimpia herkkuja. Katso tästä Kotilieden parhaat suklaatryffeliohjeet ja tee niitä lahjaksi tai itselle!

Suklaatryffelit ilahduttavat makean ystävää. Ne valmistuvat pienellä vaivalla kotikeittiössäkin, ja kaunis rasia täynnä itse tehtyjä makeisia on kaupan konvehtirasiaa persoonallisempi lahja.

Hurmaavat suklaatryffelit

Tryffeleiden perusreseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Kokeile mausteeksi vaikka vaniljaa, kookosta, piparkakkumaustetta, kahvia, konjakkia tai omaa lempilikööriä.

Nutellatryffelit ovat joulunajan hittiherkkuja, jotka katoavat taatusti parempiin suihin.

Kirsikkatryffelit saavat makua kirsikkalikööristä, mutta halutessaan sen voi korvata rommilla.

Tyrni-suklaatryffelit maustetaan kirpakalla tyrnimehulla.

Marsipaanitryffeleihin käytetään suklaan lisäksi mantelimassaa, cocktailkirsikoita, saksanpähkinöitä ja viikunoita tai taateleita.

Viekoittelevat valkosuklaatryffelit

Tryffelit voi tehdä tumman suklaan sijaan myös valkoisesta suklaasta. Valkoiset karpalotryffelit voi viimeistellä pyörittelemällä ne pähkinärouheessa, kookoshiutaleissa, karamellirakeissa tai kuivamarjajauheessa.

Naurettavan helppotekoiset tryffelit kuorrutetaan kookoshiutaleilla.  Valkosuklaatryffelit maistuvat appelsiinilta ja kookokselta.

Samppanjatryffelit ovat hienostunut yhdistelmä valkosuklaata, samppanjaa ja kermaa.

Pakkaa tryffelit rasiaan

Pakkaa valmiit tryffelit kauniiseen rasiaan: uuteen tai uudelleen käyttöönotettuun, esimerkiksi vanhat, peltiset keksirasiat käyvät hyvin.

Somista rasia kauniilla kakkupaperilla tai silkkipaperilla, ja kiedo lopuksi rasian ympärille soma nauha. Mukaan voi vielä sujauttaa karamellien ohjeen kauniille kartongille kirjoitettuna.

Juttua on täydennetty ja siihen on lisätty linkkejä 13.11.2020.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ohuet after dinner -suklaat

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X