Ruoka

Oletko todellinen italialaisen pastan asiantuntija? Testaa, osaatko nimetä pastan eri muodot kuvien perusteella

Italiasta löytyy satoja erilaisia pastoja. Italialaiset rakastavat pastaa ja jokaiselle muodolle löytyy oma käyttötarkoituksensa ja nimensä. Tee testi ja katso tunnistatko nämä pastan muodot.

Italialaiset ovat tarkkoja millaista pastaa suuhunsa laittavat.

Italialaisessa kaupassa pastahyllyt notkuvat ja pastamuotoja saattaa olla myynnissä pienessäkin kaupassa satoja erilaisia. 

pastamuodot
Italiasta löytyy satoja erilaisia pastamuotoja. © iStockphoto

Tärkeää ei ole vain pastan muoto, vaan myös sen kanssa tarjottava kastike. Eri pastamuodot on suunniteltu eri käyttötarkoituksiin.  Kermaiselle ja juoksevalle kastikkeelle sopii toisenlainen pasta kuin sattumia sisältävälle pastalle. Keittoihin laitetaan omalaistaan pastaa ja patoihin taas erilaista. 

Yhdellä pastamuodolla saattaa olla useita samantyylisiä sisarpastoja, jotka ovat lähes saman näköisiä, mutta eroavaisuus on esimerkiksi vain pastan paksuudessa tai pituudessa. Siitä kertoo pastapussissa oleva numero. 

Jos rakastat italialaista ruokaa ja uskot olevasi pastamestari, katso Kotilieden testistä tunnistatko kaikki kahdeksan pastamuotoa.  

Tässä upotuskoodi qualifiotestille

Kommentoi

Kommentoi juttua: Oletko todellinen italialaisen pastan asiantuntija? Testaa, osaatko nimetä pastan eri muodot kuvien perusteella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.