Ideoita ruoanlaittoon

Uudenvuoden naposteltavat ovat makeita ja suolaisia suupaloja

Uudenvuoden juhlissa nautitaan rennosti pikkupurtavista. Kokosimme tähän Kotilieden parhaihta herkkuja uudenvuoden bileisiin. Nämä ruoat syöt helposti vaikka sormin.

Uudenvuoden naposteltavat maistuvat railakkaissa ja hyväntuulisissa kemuissa. Hauskoissa pippaloissa ei pingoteta ja ruokailu sujuu helposti sormin. Monipuolisista sormiruoista koostettu menu pitää nälän loitolla ja ruokailun mutkattomana.

Lue myös: Herkullinen uudenvuoden menu

Tuulihatut ovat näyttäviä tarjottavia

196828-tuulihatut2048.jpg

Tuulihatut ovat monipuolinen tarjottava. Yksinkertaisesta taikinasta syntyvät leivonnaiset voi täyttää niin suolaisella kuin makeallakin täytteellä. Kokeile kalaisia tuulihattuja, joden täytteessä maistuu lohi ja mäti tai maukkaita pistaasitahnalla täytettyjä tuulihattuja.

Uudenvuoden naposteltavat: Leikkaa piirakoista suupaloja

Erilaiset piirakat ja pienet tartaletit sopivat hyvin juhliin. Niistä saa sopivia suupaloja, jotka on helppo syödä sormin. Tee hienostuneita savusiikatartaletteja tai rieskapohjalle tehtyjä porokupposia.

Lue myös Anna.fi: Savuporopiiraat ovat suloisia suolaisia suupaloja

Kääräise nyytit

Japanilaiset lohinyytit ovat hieman erilainen pikkusuolainen. Pienet letut täytetään lohella ja wasabilla maustetulla tuorejuustolla. Letut ovat hieman rasvaisia, joten kannattaa varata vieraille hyviä servettejä ja kosteuspyyhkeitä. Nämä ovat muutenkin tarpeen, kun suurin osa ruoasta nautitaan sormin.

Kylmä keitto sopii myös uudenvuodenjuhliin. Kokeile avokadokeittoa, joka maustetaan chiliketsupilla ja valkosipulilla. Kaada valmis keitto pieniin laseihin ja tarjoile juotavina annoksina.

japanilaiset lohinyytit

Salaatit maistuvat kaikille

Salaatit sopivat kaikenlaisiin noutopöytiin. Mehevä ja ruokaisa pastasalaatti vaatii pienen lautasen ja haarukan, mutta senkin voi jakaa kätevästi valmiiksi vaikkapa laseihin tai pieniin kulhoihin. Keveämpää salaattia kaipaava valmistaa sormin syötäviä Caesar-salaattikääröjä.

Pienen lisän illan tarjottaviin tuovat vielä itse tehdyt grissinitikut, jotka maistuvat niin keiton, salaatin kuin mustapapuhummuksenkin kera.

caesar-salaattikääröt

Uudenvuoden naposteltavat: Pientä makeaa

Makeina pikkupaloina maistuvat raikkaan sitruunaiset limoncelloleivokset. Hauska jälkkäri syntyy, kun pops-putkien sisään kootaan kahvinmakuinen kakku. Lopputuloksena on etenkin aikuisille maistuvat lattetikkarit. Jos kahvi ei makuna innosta, kokeile makeita vahtokarkkikuppikakkuja, joiden sisään tulee vaahtokarkki ja päälle marenkinen kuorrute.

lattetikkarit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudenvuoden naposteltavat ovat makeita ja suolaisia suupaloja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.