Uudenvuoden kakku

Uudenvuodenaattona kakkukin räiskyy ja rätisee. Makeassa sydämessä maistuvat nugaa ja manteli.

Katso uudenvuoden kakun resepti täältä.

Kakun kokoaminen

1. Leikkaa kakkulevyistä kaksi ympyrää. Käytä mallina irtopohjavuoan reunarengasta (halkaisija 24 cm). Leikkaa vuoan pohjalle tuleva ympyrä renkaan sisäreunaa pitkin. Toinen ympyrä saa olla hieman isompi, joten käytä siinä mittana renkaan ulkoreunaa.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja pane pienempi ympyröistä sen päälle. Kostuta vaniljamaidolla.

2. Leikkaa kakkulevystä suikaleita ja peitä niillä vuoan sisäreuna. Suikaleiden pitää olla niin leveitä, että ne ulottuvat vuoan yläreunan tasalle. Kostuta sisäpinnalta ja yläreunasta.

Leikkaa kakkulevystä juomalasin avulla (halkaisija ainakin 8 cm) 4-5 pientä ympyrää. Lado niitä vuoan keskelle niin monta päällekkäin, että niistä muodostuva torni ulottuu vuoan yläreunan tasolle. Kostuta kaikki kerrokset.

3. Kaada täyte vuokaan muodostuneeseen uraan. Nosta kansi päällimmäiseksi ja kostuta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Irrota sen jälkeen vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Kuorrutus ja koristelu

1. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lämmitä kermaa kattilassa, kunnes siitä nousee höyryä. Ota liedeltä ja lisää joukkoon suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Laita tarvittaessa hetkeksi takaisin liedelle alhaiselle lämmölle, mutta älä anna kiehahtaa. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita lastalla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Pursota sokerikuorrutetta tuubista pieneen astiaan ja värjää pastavärillä tai apteekin elintarvikevärijauheella. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin. Käytä pientä pursotinterää eli tyllaa (koko noin 1 mm).

Voit käyttää pursottamiseen myös pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota kuorrutteella ilotulitteita kakun pinnalle. Täydennä ilotulitusta värikkäillä nonparelleilla ja strösseleillä. Tee vuosiluku sokerihelmistä.

3. Leikkaa vohvelirullista kakun korkuisia pätkiä. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Liimaa vohvelit suklaasulalla kakun reunoille. Sido ympärille kaunis nauha.

Hyvä tietää

1. Voit tehdä kakun koristeita myöten valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

2. Ilotulituskakun tapaan täytetyn kakun tekemiseen löytyy myös valmiita vuokia. Erikoisvuokia myyvät alan nettikaupat.

3. Kakun voi koota myös 4-5 munan sokerikakkupohjasta kaksikerroksisella täytteellä. Hyydytä irtopohjavuoassa.

4. Kakun reunoille sopii myös suklaasulalla värjätty kermavaahto tai kaulitusta marsipaanista tehty reunus.

5. Voit pursottaa sokerikuorrutteen suoraan tuubistakin, mutta ohuempaa jälkeä syntyy pursotusvälineillä.

6. Kakkuun kuluu noin 1 &12; kääretorttulevyä. Jäljelle jäävän osan voit pakastaa ja käyttää tuleviin kakkuihin tai maljaan koottaviin jälkiruokiin.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uudenvuoden kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X