Uunimakkara ja makkarakastike ovat edullista ruokaa

Uunimakkara ja makkarakastike ovat helppoa ja edullista arkiruokaa. Kokeile myös muita Kotilieden makkararuokia.

Kotilieden makkararesepteillä taiot makkarasta mainiota ruokaa. Kokeile esimerkiksi mausteista makkarakastiketta, makkaraborssia tai sienilenkkiä riisipedillä.

Kotilieden mainiot makkarareseptit:

Makkaraborssi
Mausteinen makkarakastike
Sienilenkki riisiepdillä
Grillimakkaratortilla
Höyrymakkara
Modernit makkaraperunat
Nuotiomakkarat sinappimajoneesilla
Saunaillan makkara
Tulinen makkaraminestrone
Uunimakkarat

Avainsanat

Keskustelu

Makkara on ihan hyvää joskus, mutta aika epäterveellinen jo nitriitinkin vuoksi. Etenkin lapsille. Sääli, että tällainen ei niin terveellinen ruoka on aina sitä halvinta.

Tuossapa sen näkee taas että oikeaa ruoka-ainetta ei saada halvalla Kovasti on todella kauppaketjut meitä ruoan laittajia huijanneet niiko ennen EU hun menos Pertti Salolainen vakuutti että ruoka halpenee ko mennään EU hun ja hullut uskoi, ja nyt muualla kaikissa muissa EU maissa ruoka on todella halpaa. Lukekaa YLE toimittajha Pertti Rönkön kolumni helmikuun alun Satakunnan Kansasta missä kertoo kuinka saksalaisesta vierailijasta maassamme tuntui kuin miljonäärien maassa olisi ollut vierailulla (tais olla 3.2-09 SK) niin kok poliitikko vallehtelee oikeasti

Teini-ikään asti söin makkaraa halulla. Parhainta se oli kesällä saunan ja uinnin yhteydessä, silloin sitä tuli syötyä varmaan koko paketti kerralla suolaisen huikoon. 16-vuotiaana lakkasin kertaheitolla syömästä makkaraa missään muodossa, oli vaan kiintiö tullut täyteen. Nykyään syön joskus nakkeja, mutta noita grillipätkiä taikka jotain hookoon sinistä uunimakkarana en syö suurin surminkaan, niiden hajukin jo etoo (puhumattakaan siitä hirveästä makkaranmussuttajan maiskutuksesta). Ei ole makkaran hylkimisestä mitään haittaa ollut, korkeintaan joku on joskus kasvissyöjäksi nimitellyt (mutta ei makkarassakaan juuri lihaa ole, verratkapahan vaikka kotitekoisiin lihapulliin…) Perunasoppaankaan en makkaraa laita, jauheliha tai joku lihaisa luu on ihan hyvä.

Olen asunut varsinais-suomessa kaksi vuotta ja tutustunut possunmakkaraan, joka on perinneruokaa täällä. Se ei näytä ihan tavalliselta makkaralta ja olin aluksi epäröivä sitä maistamaan. Kun rohkaisin mieleni, tuli minusta sen makkaran ystävä. Lihan lisäksi makkaraan käytetään ryynejä ja mausteita. Kelpo tuttavuus!

Kommentoi juttua: Uunimakkara ja makkarakastike ovat edullista ruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X