Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunimakkara

Kotiruokien klassikko uunimakkara maistuu aina silloin tällöin. Tässä uunilenkissä on sipaisu sinappia ja perinteinen juustoviipale täytteenä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunimakkara

  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 4 rkl sinappia
  • 100 g voimakasta juustoa esim. emmentalia

Tarjolle

  • perunamuusia
  • hölskykurkkuja

Valmistusohje

Uunimakkara eli uunilenkki valmistuu helposti näin:

  1. Tee makkaran pintaan pienet viillot ja irrota kuori.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Asettele makkarat uunivuokaan tai pelille leivinpaperin päälle.
  4. Viillä makkaran pintaan pienet viillot. Sipaise koloihin sinappia.
  5. Leikkaa juusto paloiksi ja työnnä juustopalat koloihin.
  6. Paista uunilenkki uunin keskitasolla 25 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja makkara on paistunut kauniisti.
  7. Tarjoa uunimakkara perunamuusin ja hölskykurkkujen kanssa.

Lue myös: Klassikoiden klassikko! Koska olet viimeksi tehnyt uunilenkkiä? Takuuvarma hittiruoka

Lue myös Anna.fi: Parhaat makkaraperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunimakkara

Sinun täytyy kommentoidaksesi.