Uunipeltimakaronilaatikko, keltainen siskonmakkarakeitto ja 5 muuta arjen klassikkoa

Syksy saapui ja arki pyörähti käyntiin. On siis aika kaivaa tutut kotiruokareseptit jälleen esiin. Nämä arkiruokaklassikot maistuvat koko perheelle!

Käsi ylös, tehdäänkö teidänkin kotona makaronilaatikkoa melkeinpä joka viikko? Vaihda luottoreseptisi tähän hauskaan uunipeltimakaronilaatikkoon. Sen seassa on tomaattimurskaa ja raastettua porkkanaa sekä päällä tietysti vähintään kaksin verroin rapeaksi paahtunutta pintaa.

kalapuikot

Ikisuosikki kalapuikot onnistuu helposti myös kotioloissa ja päihittää kaupan valmisversiot mennen tullen. Superrapean pinnan salaisuus piilee japanilaisissa panko-korppujauhoissa sekä seesaminsiemenissä. Samalla saat myös ohjeen inkiväärillä maustettuun ketsuppiin, johon valmiit kalapuikot on kiva dipata. Pyöräytä kaveriksi vielä juuresmuusi perinteisen perunasoseen sijaan ja kasvisten määrä ruokavaliossa kasvaa kuin huomaamatta.

siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto kuuluu eittämättä keittojen aatelistoon, ainakin jos lapsilta kysytään. Jos teidänkin perheessä makkaranpalat kaikkoavat sopasta kuin itsestään muiden sattumien jäädessä kattilaan, on tämä resepti ratkaisu ongelmaan. Samettisen siskonmakkarakeiton juju piilee siinä, että kasvikset soseutetaan liemeen ja pannulla paistetut makkaranpalat lisätään vasta valmiin sopan päälle. Nerokasta!

pinaattipannarit

Pinaattiletut ovat arkiruokalemppareiden kärkisijoilla vuodesta toiseen. Mitä jos yllättäisit perheesi ja tekisit ne vaihteeksi itse? Näiden pinaattilettujen juju on taikinaan lisättävä ricottajuusto, jonka ansiosta pikkuletut ovat taatusti pehmeitä ja meheviä. Tarjoa pinaatti-ricottapannarit perinteisen puolukkasurvoksen sijaan  puolukka-chiahillon kanssa.

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat tomaattikastikkeessa maistuvat vauvasta vaariin. Eteenkin silloin, kun ne on mehevöitetty parmesaanijuustolla. Chili tuo ruokaan mukavasti potkua, mutta sen voi jättää se pois, mikäli perheen pienimmät vierastavat tulisia makuja. Keitä kaveriksi spagettia ja koko perhe kiittää!

kaalilaatikko

Kaalilaatikko saattaa jakaa mielipiteitä, mutta eihän siitä mihinkään pääse, että tuntitolkulla uunissa hautunut ja makeaksi muhinut kaalilaatikko on ihan tolkuttoman hyvää. Tämä kotiruokaklassikko taipuu moneen. Sujauta joukkoon kaalin lisäksi myös porkkanaa tai sieniä, vaihda riisi ohraan ja perinteinen sika-nauta vaihteeksi karitsaan. Hyvää niinkin! Muista vain paahtaa liha pannulla kovassa lämmössä ja viimeistellä laatikon pinta muutamalla voinokareella, niin lopputulos ei voi olla muuta kuin täysi kymppi. Ruoka saa muhia uunissa vähintään tunnin verran, mutta kaali ei pistä pahakseen, vaikka oleilisi vähän pidempäänkin uunin lämmössä, päin vastoin.

Täytetyt uunibataatit

Uuniperunat on kotiruokaklassikko, joka tässä reseptissä päivitetään nykyaikaan vaihtamalla potut makeisiin bataatteihin. Uunibataattien täyte syntyy trendikkäästi pavuista, maku juustokuminasta, chilistä ja yrteistä. Ripottele pintaan lopuksi juustoraastetta ja gratinoi herkuksi grillivastuksen alla.

Muistathan myös nämä arkiklassikot:

Kermainen lohikeitto

Kermainen lohikeitto

Possutäytteiset kaalikääryleet

Possutäytteiset kaalikääryleet

kanaviillokki

Kanaviillokki

Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti