Uunipuuro ja punajuurivuoka tattarista sekä viisi muuta maukasta tattarireseptiä

Tattarista on moneksi. Se sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin sekä gluteenittomaan ruokavalioon. Tattarista loihdit maittavat herkut aamupalalle, lounaalle ja kahvipöytään. Miltä kuulostaisi iki-ihana uunissa pitkään hautunut tattaripuuro, tattarilla paneroitu kuha tai suussa sulavat suklaapiparit?

Puuro on pop! Ja ihan parasta uunissa pitkää hautuneena, ripauksella kardemummaa maustettuna. Tattariuunipuuro on herkkua sellaisenaan puolukkamehukeiton kanssa tarjottuna tai seuraavana päivänä pannulla voinokareessa paistettuna.

tattariletut bretagnelaisittain

Kun haluat tehdä vaikutuksen, tarjoa tattarilettuja bretagnelaisittain. Niiden juju piilee täytteessä. Pannulla paistuvan letun päälle nostetaan ensin kinkkusiivu, sitten päälle rikotaan kananmuna ja lisätään hieman juustoraastetta. Lettu on valmis, kun valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on edelleen juokseva. Nosta lopuksi letun reunat keskelle siten, että siitä muodostuu eräänlainen tasku.

tattaripuuro

Tällä kivalla tattaripuurolla lähtee päivä pirteästi käyntiin. Puuro saa rouheisuutta auringonkukan- ja pellavansiemenistä, makeutta banaanista ja viikunoista. Tattaripuuro on paitsi superhyvää, myös varsin mainio aamupala siksi, että se laitetaan jo edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. Seuraavana päivänä tarvitseekin vain lisätä banaaniviipaleet joukkoon ja herkutella.

Parmesaanikuhaa

Helppoa, nopeaa ja aivan älyttömän hyvää! Nämä taikasanat pätevät tattaripaneroituun kuhaan. Siinä ei ole mitään kovin ihmeellistä, paitsi tattarirouheesta tehty panerointi, joka saa kalan maistumaan entistä paremmalta. Tilkka sitruunamehua ja muutama tuore tillinoksa riittävät mausteeksi.

Punajuuri_tattarivuoka

Hyviä arkiruokareseptejä ei koskaan voi olla liikaa, joten tässä yksi joukon jatkoksi. Lyömättömän hyvä, mutta varsin helppotekoinen punajuurivuoka saa ruokaisuutta tattarista sekä makua ja mehevyyttä vuohenjuustosta. Joukkoon sopivat myös sienet. Tattarinen punajuurivuoka muhii meheväksi uunissa ja maistuu makoisalta myös seuraavana päivänä.

suklaiset-tattaripiparit

Gluteenittomien tattaripipareiden taikinassa maistuu mukavasti inkivääri, kaneli ja neilikka, jotka sointuvat suloisesti suklaiseen makumaailmaan. Näin herkullista reseptiä on turha pantata jouluun asti, sillä suklaisilla tattaripipareilla kelpaa herkutella sesongista riippumatta.

gluteenittomat marjamuffinit

Nämä marjamuffinit sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon, sillä jauhoina käytetään riisiä ja tattaria. Helpot kahvipöydän hurmurit syntyvät vaahdottamalla  keskenään kananmunat sekä sokeri ja lisäämällä sekaan jauhot sekä rasva. Makoisat marjat kruunaavat herkun, mutta lisää ne taikinaan vasta aivan lopuksi, jotta ne säilyvät kokonaisina eivätkä värjää taikinaa.

Lisää herkkuja gluteenittomaan ruokavalioon:

kikhernekeksit-sienisalaatilla

Kikhernekeksit sienisalaatilla

Gluteeniton leivonta, suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

bataattiletut ja chia-puolukkahillo

Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Ruoka.fi: Tattarisämpylät

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti