Uusi peruna tuo kesän

Uusi peruna on parhaimmillaan ajallaan ja rauhassa kasvaneena, vastanostettuna, puhtaaksi pestynä ja tillin kanssa lempeästi keitettynä. Kesän ensimmäisiä, höyryäviä ja tillintuoksuisia suupaloja sopii tarjota vaikka kuninkaille.

Puhtaiksi ja kuorettomiksi pestyt uudet perunat keitetään suolalla ja tillinoksilla maustetussa vedessä. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juuri ja juuri kypsiksi, noin 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja nosta kattila liedelle ilman kantta, jotta vesi haihtuu.

Uusien perunoiden pariksi voi pyöräyttää helpon tillipeston, ja tarjota perunat pestoineen esimerkiksi grillatun kalan lisukkeena.

Kun uusia perunoita keittää kerralla reilusti, voi ylimääräisistä, jäähtyneistä perunoista tehdä herkullisen sillileivän vaikka saunaillan huikopalaksi.

Tähteeksi jääneet uudet perunat voi myös tuoreuttaa grillissä paahtamalla ja sekoittaa haaleaksi peruna-sienisalaatiksi, joka maistuu makkaran kanssa.

Keitetyistä perunoista syntyy myös seuraavan päivän kahvileipä: täyteläinen ja mehevä perunakakku.

Lue lisää perunasta:
Varhaisperunat ja helpot lisukkeet
Uudet perunat maistuvat monessa muodossa
Näin teet hasselbackan perunat
Näin maustat perunan
Ruoka.fi: Uudet perunat ovat täällä taas

Kuvat: Ari Heinonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uusi peruna tuo kesän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X