Aasialaiset lihapullat

Uusia ideoita ja makuja lihapyöryköihin – aasialaiset, välimerelliset ja suomalaiset lihapullat

Itsetehdyt lihapullat kuuluvat monen suomalaisen suosikkiruokiin. Perinneherkkuun saa vaihtelua pienillä maustelisäyksillä, jolloin vain mielikuvitus on rajana.

Aasialaisissa lihapullissa porsaanjauheliha saa rinnalleen runsaasti mausteita: valkosipulia, inkivääriä ja sitruunaruohoa. Itämaiseen tyyliin murekemassassa saa olla hieman potkua, joten pieni chililisäys on paikallaan. Pikkuruiset lihapullat paistetaan kauniin ruskeiksi, jonka jälkeen pannulle kaadetaan tilkka makeaa chilikastiketta lisämakua tuomaan.

Karitsapullia kanelisessa tomaattikastikkeessa

Kanelin ystäviä hemmotellaan oikein kunnolla, sillä karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa vievät taatusti kielen mennessään. Välimeren itä- ja eteläpuolilta vaikutteita saavat pyörykät maustetaan Ras El Hanout -mausteseoksella. Korinttien makeus ja turkkilaisen jogurtin happamuus luovat mukavan kontrastin makumaailmaan. Täyteläiset lihapullat upotetaan maukkaaseen tomaattikastikkeeseen ja nostetaan ruokapöytään tarjolle.

136627-ValimerenLihapullat.jpg

Välimeren lihapyörykät johdattelevat ruokailijat kreikkalaisten makujen äärelle. Ihastuttavissa pyöryköissä yhdistyvät valkosipulin, mintun ja sitruunan raikkaat aromit. Oman valintansa mukaan murekemassassa voi käyttää joko lampaan- tai naudanjauhelihaa. Kauniisti muotoillut lihapullat kypsennetään uunin lämmössä punaviinitilkassa, jolloin lopputuloksesta tulee äärimmäisen mehevä.

Sienilihapullat mustatorvisienistä

Perinteikkäissä sieni-lihapullissa hyödynnetään metsiemme herkullisia mustatorvisieniä. Sienien ympärille rakennetaan suussa sulava kokonaisuus naudanjauhelihasta, parmesaaniraasteesta ja kuivatuista yrteistä. Murekemassasta muotoillaan kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä, jotka paistetaan kuumassa öljyssä vastustamattoman maukkaiksi.

Chipotlepyorykat_1

Chipotlepyörykät eivät taatusti jätä ketään kylmäksi – siitä pitävät huolen tuliset chipotle-chilit. Sika-nautajauhelihan joukkoon sekoitetaan lisäksi paahdettua säilykepaprikaa, sipulia ja korppujauhoja. Valmiit pyörykät upotetaan chipotlella terästettyyn tomaatti-paprikakastikkeeseen. Tulinen herkku nautitaan ranskankerman kera, jolloin takapotku taittuu mukavan pehmeäksi makunautinnoksi.

Lihapullat_ja_ruskea_kastike

Lindströminlihapullat ja ruskea kastike tarjoilevat tuttuja makuja uudessa muodossa, kun klassikkopihvit muuntuvat suloisiksi pyöryköiksi. Etikkapunajuuret, naudanjauheliha ja maustekurkut luovat lihapulliin kotoisan makumaailman. Purppuranpunaiset pyörykät kypsennetään pannulla ja nautitaan kermaisen kastikkeen kera.

Herkullisia ruokia jauhelihasta:
Jauheliha pelastaa arjen
Jauhelihamureke ja muut arjen helpot jauheliharuoat
Helppoja ruokia jauhelihasta
Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – 6 helppoa reseptiä
Ruoka.fi: Mitä ruoaksi jauhelihasta?

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uusia ideoita ja makuja lihapyöryköihin – aasialaiset, välimerelliset ja suomalaiset lihapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X