Ruoka

Vaahdotettu feta – kesän paras lisuke kaikelle

Vaahdotettu feta on hittiohje, joka on hurmannut suomalaiset. Supermonipuolinen tahna on yllättävän maukas ja helppo tehdä. Et tarvitse kuin muutaman aineksen ja haarukan!

Vaahdotettu feta maistuu myös niille, jotka eivät pidä fetajuustosta normaalisti. Olet ehkä maistanut Kreikan lomalla alkupalaa nimeltään tirosalata tai tyrosalata. Se on fetajuustosta tehty vaahtomainen dippisoosi, joka löytyy jokaisen itseään kunnioittavan kreikkalaisen tavernan listalta.

Lue myös: Tiedätkö mitä eroa on fetajuustolla ja salaattijuustolla?

Välimeren ruokavalio on tutkimusten mukaan maailman terveellisin.
Vaahdotettu feta on todellista herkkua. Sen pehmeä maku on erilainen kuin pelkän fetajuuston.

Vaahdotettu feta: näin teet sen

Vaahdotettu feta tulee olemaan myös sinun suosikkiohjeesi, jos jouduit mukaan fetajuustomaniaan aikaisemmin keväällä. Olet varmasti kokeillut uunifetapastaa ja grillifetaa jo?

  1. Tärkeää on, että käytät nimenomaan kreikkalaista aitoa fetajuustoa. Salaattijuusto ei sovi tähän reseptiin. Aito feta valmistetaan Kreikassa ja se on tehty pääsäntöisesti lampaanmaidosta.
  2. Tarvitset myös tuorejuustoa. Dippiin sopii ricottatyylinen tuorejuusto tai maustamaton silkkisen pehmeä tuorejuusto.
  3. Maustamiseen sopivat yrtit kuten tilli ja persilja. Käytä lehtipersiljaa, siinä on miedompi maku kuin kähäräpersiljassa. Kreikkalaiset käyttävät erityisen paljon tilliä, vaikka ei heti uskoisi. Meillä Suomessa tilli mielletään usein vain kalaruokien mausteeksi, mutta kreikkalaiset käyttävät tilliä erityisen paljon fetan kanssa ja grilliruokien sekä salaattien lisukkeena ja mausteena.
  4. Vihreä paprika. Kreikkalaiset rakastavat vihreää paprikaa. Hienonna vihreää paprikaa dipin joukkoon. Tulisuutta saat halutessasi vihreällä chilillä.
  5. Lisäksi tarvitset hienonnettua valkosipulia, kreikkalaista oliiviöljyä, mustapippuria, vähän suolaa ja päälle kuivattua oreganoa koristeeksi.
  6. Hienonna 200 g fetajuustoa haarukalla hienoksi. Lisää joukkoon 200 g tuorejuustoa ja vatkaa voimakkaasti haarukalla. Lisää loput ainekset hienonnettuna.
  7. Vaahdotettu feta maistuu monesti myös niille, jotka eivät pidä pelkästä fetajuustosta ja kokevan sen maun liian happamaksi. Vaahto on pehmeää ja herkullista.

Vaahdotettu fetajuusto syödään Kreikassa alkupalana. Sen voi tarjoilla tuoreen leivän kanssa, ja lisäksi pöytään voi nostaa erilaisia grillattuja vihanneksia.

Kreikkalainen rantamaisema
Vaahdotettu feta tuo makumuistoja Kreikasta. Lähde makumatkalle ja kokoa kesän näyttävin tarjoilu kreikkalaista alkupaloista. Kuva: iStock

Jos haluat käyttää mielikuvitustasi, niin vaahdotettu feta sopii myös dipiksi grilliruoalle, pikku tomaateille ja dippivihanneksille. Miksi ei myös sipseille? Maistele sitä paistettujen perunoiden lisukkeena tai grillatun kalan kastikkeena.  Kokeile sitä myös tahnaksi pinaattiletuille tai kesäisille suolaisille vohveleille.

Lue myös: Uunifeta 5 tavalla – nämäkin raaka-aineet vain paranevat uunissa

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaahdotettu feta – kesän paras lisuke kaikelle

Paritosh

This is looking so yummy. surely, I will make this at home. Thank you for sharing this.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.