Vähähiilinen ruokaviikko: Päivä 7

Kokkaan risoton sijaan ohrattoa kotimaisista ohrasuurimoista. Riisi on varsinainen ilmastovihollinen, pasta hieman parempi vaihtoehto.

Kaikkein paras valinta riisin tilalle lautasella olisi kotimainen peruna.

Olen aika yllättynyt siitä, etteivät elintarvikkeiden kuljetukset tuota kuin suhteellisen pienen osan tuotteen kokonaispäästöistä. Riisissäkään ympäristöä ei niinkään hierrä pitkä matka Suomeen, vaan veden alla viljely.

Viikon jälkeen mietin ruokani ilmastovaikutuksia jo lähes automaattisesti. En aio jättää ympäristöystävällisten valintojen miettimistä tähän.

Viikko ei missään nimessä ole ollut vaikea, vaikka onkin antanut paljon miettimisen aihetta. Lihasta ja juustosta en silti aio luopua kokonaan. Voin kyllä herkutella niillä harvemmin.

Tämä blogi loppuu tähän, mutta ympäristöystävällistä ruokaa pohtii myös Lasse Leipola blogissaan Vähähiilinen dieetti. Lassen asenne on hyvä: parempia valintoja pitää yrittää tehdä, mutta itselle pitää olla armollinen. Tärkeintä on saada hiilijalanjälkeä nipistettyä edes vähän pienemmäksi.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Liisa Mayow

Keskustelu

  1. sylvi

    Lähes koko Aasian runsaslukuinen väestö elää riisillä. Heillä ei ole muuta vaihtoehtoa, ainakaan toistaiseksi ei ole ollut. Pitäisikö heidät tappaa nälkään kieltämällä riisin syönti ekologisesti kestämättömänä?

  2. inkeri-mummu

    Antaa aasialaisten syödä riisiä perinteensä mukaan. Miksi meille ei enää kelpaa peruna ja muut kotimaiset kasvikset ja juurekset?

  3. Ellen

    Kotimainen perusruoka edesauttaa vähähiilistä ruokavaliota. Ohra ja peruna ovat parempia ja terveellisimpiä kuin riisi, makaroni, pastat ym.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti