Välipalaa koululaiselle

Koulut ovat alkaneet ja tuhannet koululaiset suuntaavat kulkunsa aamuisin koulua ja iltapäivisin kotia kohti. Kunnon aamiainen ennen koulu- tai tarhapäivää parantaa keskittymiskykyä ja takaa jaksamisen lounaaseen asti.

Maksuton kouluruokailu on edelleen suomalaisten etuoikeus, jota monessa muussa maassa ei ole. Maassamme on tarjottu kouluruokailu kaikille oppilaille jo vuodesta 1948 lähtien.

Lämpimästä kouluateriasta huolimatta nälkä on pitkän koulupäivän jälkeen monelle tuttu kaveri. Välipala on silloin paikallaan. Isommat koululaiset selviävät välipalan teosta jo itsekseen, kun jääkaappiin vain on varattu sopivia aineksia. Pienemmille iltapäiväeväät kannattaa tehdä jo aamulla valmiiksi.

Välipaloiksi suositellaan terveellistä perusruokaa, kuten tuoreita kasviksia, marjoja ja hedelmiä, täysjyväleipää, maitoa, jogurttia ja rahkaa. Myös edellispäivän ruoat lämpenevät kätevästi mikrossa hieman tuhdimmaksi ruoaksi.

Karkit, sipsit ja limpparit kuuluvat juhlaan, eivät välipalaksi. Jääkaappiin varatut herkkuruoat, kuten hampurilaiset, vanukkaat tai pizza ilahduttavat kummasti iltapäiviä yksin kotona viettävää koululaista ja joskus on ihan mukavakin hieman herkutella. Kohtuus kuitenkin kaikessa, herkkuruoatkaan eivät enää maistu herkulta, jos niitä syödään joka päivä.

Kokeile Kotilieden helppoja ja terveellisiä välipaloja:

Kotisämpylät
Rieskakääröt
Mangorahka
Marjakiisseli
Katkarapurilaiset
Rukiiset pizzaleivät
Hedelmäsalaatti-rahkakupit
Helppo hedelmäsalaatti
Välipalapirtelö
Mansikkainen jogurttismoothie
Hedelmäjogurtti
Vadelmainen tuorepuuro
Mustikkaohrapuuro
Tonnikalakerrosleivät

Keskustelu

Paljon nähneenä voi sanoa että Suomen kouluruoka on todella ylpeyden arvoinen asia.

Kommentoi juttua: Välipalaa koululaiselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X