Ruoka

Valmiit tortellinit ovat arki-illan pelastus – nämä älyttömän helpot pasta-ateriat maistuvat kaikille!

Täytetyt pastanyytit eli tortellonit ovat loistavaa pikaruokaa. Niistä valmistuu helposti monen monta kiireisen arjen taklaajaa ja kiukkunälän selättäjää.

Tortellini on kiireisen kokin pelastus. Kaupan tuorepastahyllyltä löytyvät pastanyytit kypsyvät parissa minuutissa. Tortellini maistuu kastikkeen kera vaikka sellaisenaan, mutta tee niistä vaihteeksi myös ruokaisa salaatti, nopea keitto tai muheva vuokaruoka.

Lue myös: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussasulavat italialaisherkut!

Tortellineissa löytyy valinnanvaraa. Useimmiten täytteenä on lihaa tai juustoa, joskus myös kasviksia tai sieniä. Tortellineja on tarjolla myös gluteenittomaan ja vegaaniseen ruokavalioon. 

Tortellini on maukasta keitettyinä vaikkapa pestossa pyöräytettynä tai tomaattikastikkeen kera. Herkullinen tapa valmistaa tortellineja on paistaa ne keittämisen jälkeen pannulla rapeapintaisiksi. 

Makoisista ja loputtoman monipuolisista tortellineista loihdit vaikka mitä arjen herkkuja. Nappaa alta lisää ohjeita ja inspiraatiota.

Tee tortellineista keitto

Supernopea keitto valmistuu porkkanoista, paketillisesta täytettyjä tortellineja, valmislihapullista sekä tölkillisestä maustettua ruokakermaa. Helppo ja taatusti ruokaisa lihapulla-tortellonikeitto on valmis puolessa tunnissa ja maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tortellini tuo ruokaisuutta myös kevyisiin kasvissosekeittoihin. Keitä tortellinit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä ja lisää ne lopuksi valmiiden keittoannosten pinnalle. Kokeile tortellineja esimerkiksi paahdetun porkkana– tai tomaattikeiton päällä.

Tortellini: kokoa ruokaisa salaatti

Pastasalaatti on klassikko, joka päivittyy astetta modernimmaksi vaihtamalla pasta tortellineihin.  Kokeile esimerkiksi lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaattia, Välimeren pastasalaattia tai broileri-pastasalaattia, mutta korvaa tavallinen pasta täytetyillä tortellineilla.

Tortellinit voi halutessaan keittää etukäteen ja antaa niiden jäähtyä rauhassa. Lorauta öljyä keitettyjen pastanyyttien joukkoon, jotta ne eivät takerru toisiinsa turhan tiukasti kiinni. Myös kasvikset voi pilkkoa ja kastikkeen valmistaa etukäteen. Sitten onkin nälän yllättäessä jäljellä enää salaatin kasaaminen. 

Lue myös Anna.fi: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Tortellinivuoka on arjen aatelinen

Ehkä helpoin tapa valmistaa tortellinit on sujauttaa niitä vuokaruokiin. Tortellinivuoka on ruoka, josta tykkäävät kaikki – eikä syyttä. Yhden astian taktiikalla ja vain kourallisesta raaka-aineita valmistuva uuniruoka syntyy puolessa tunnissa ja on huikean hyvää. 

Tortellinien seuraksi uunivuokaan voi kumota melkein mitä vain: juustoa, kasviksia tai vaikka kinkkukuutoita. Kastikkeeksi sopii valmis tomaattipastakastike tai ruokakerma. Välttämättä tortellineja ei tarvitse edes keittää, ne kypsyvät kuumassa kastikkeessa itsekseen. 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valmiit tortellinit ovat arki-illan pelastus – nämä älyttömän helpot pasta-ateriat maistuvat kaikille!

Tietämätön edelleen

Artikkeli jossa kerrotaan mikä on hyvää oliiviöljyä, mutta en sitten kerrotakkaan kuin olettamuksia!

Tietämätön edelleen

Artikkeli jossa kerrotaan mikä on hyvää oliiviöljyä, mutta en sitten kerrotakkaan kuin olettamuksia!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.