Matala-alkoholiset drinkit ovat kesäjuomia.
Ruoka

Valmisdrinkit testissä – yllättäjä oli 50-vuotias legendaarinen katkerojuoma: muistatko tämän?

Vähemmän on enemmän. Marketeista löytyy mainioita mietoja valmisdrinkkejä kesän perinteisten juomien vaihtoehdoksi. Juomatrendeissä on nähtävissä matala-alkoholisten juomien suosion kasvu.

Valmisdrinkit ovat käteviä. Et tarvitse montaa pulloa ja raaka-ainetta. Matala-alkoholisia ja raikkaita valmisdrikkejä löytyy markettien hyllyiltä runsaasti. Valikoima on laajentunut runsaasti alkuvuodesta 2018 tuleen uuden alkoholilain myötä.

Lue myös: Kombuchat testissä – mikä trendijuomista sai parhaat arviot?

Valmisdrinkit testissä

Kotilieden toimitus kurkisti K-Supermarketin sekä Prisman juomahyllyihin, joista valitsimme seitsemän  valmista juomasekoitusta testiin. Löysimme klassikoita ja uutuuksia, jotka sopivat hyvin vierasvaraksi mökille.

Pidä muutama erilainen valmisdrinkki varalla, niin voit yllättää kesävieraat.

Valmis klassikko

GT ei ole vaikea valmistaa, mutta silloin kun sitä tekisi mieli, toinen raaka-aine puuttuu aina. Juomasekoitus on kätevä varsinkin mökillä, missä kauppamatkat ovat pitkiä. Tarjoile jäätävän kylmänä ja murskaa lasin pohjalle ennen juoman lisäämistä tuore limetin lohko. Kokeile myös saman valmistajan vadelma & lime -makua.

SAY G&T with a hint of lime, noin 3, e / 0,275 l, alkoholia 5%

Sitruksisen juoman ystävälle

Riisiviini eli sakepohjainen juomasekoitus pirskahtelee kivasti. Mainio vaihtoehto alkumaljaksi perinteiselle kuplivalle. Juoma miellyttää etenkin makean ystävää. Sake on perinteisesti kuivaa, mutta tässä sokeria on runsaasti. Juoma käy ehkä ennemmin maisteltavaksi jälkiruoan kuin suolaisen syötävän kera. Sitruuna ja mandariini tuovat kivoja happoja. Todellinen löytö! Juoma on parhaimmillaan, kun tarjoilet sen jäätävän kylmänä pakastimen kautta.

Hana-Fuga Yuzu Sparkling Sake, noin 7 e / 0,250 l, alkoholia 5 %

Valmisdrinkit ovat kesäjuomia.
Valmisdrinkit ovat raikkaita, kunhan tarjoilet ne jääkylminä. Kuva: iStock

TOIMITUKSEN SUOSIKKI: 50-vuotias katkero

Legendaarinen Carillo täyttää 50 vuotta. Juoman historia ulottuu vuoteen 1969, jolloin Lappeenrannan Chymoksen tehtaalla kehiteltiin karpalosta, puolukasta ja pihlajanmarjasta ja salaisista yrteistä tehty juoma, joka ponkaisi nopeasti suureen suosioon. Juhlavuoden kunniaksi kehiteltiin vähän alkoholia sisältävä Carillo Bitter Karpalo -juoma, jonka voi nauttia viilennettynä sellaisenaan. Marjaisaa makua siivittää sopiva makeus häivähdyksellä tuttua katkeruutta.

Carillo Bitter Karpalo, noin 3 e / 0,27 l, alkoholia 5 %

Ennen tai jälkeen saunan

Mökille tulee aina joku vieras, joka haluaa kossuvissyä ennen tai jälkeen saunan. Jos et ole muuten tämän klassikon ystävä mutta vieraita varten pitäisi olla jotain tarjottavaa, tämä valmis juomasekoitus on kätevä. Siinä on sitruunakin valmiina. Näitä on hyvä olla mökin jääkaapissa yllätysvieraita varten.

Koskenkorva Vichy Sitruuna, noin 3,20 e / 0,275 l, alkoholia 5 %

Iltapäivän cocktailhetki

Kesällä voi hullutella. Raikkaaseen iltapäivän drinkkihetkeen sopii klassikko Moscow Mule. Runsaan inkiväärinen, matalaalkoholinen Village Mule -juomasekoitus on raikas, mutta ei liian makea. Teemu Selänne tunnetaan tämän klassikkococktailin ystävänä.

Koskenkorva Village Mule noin 3,40 / 0,33 l, alkoholia 4,7%

Pirskahteleva

Aperol Spritz on suosittu italialainen klassikkodrinkki, jossa Aperol-katkeron joukkoon lisätään soodaa ja proseccokuohujuomaa sekä aina viipale appelsiinia. Valmis matalaalkoholinen Chill Out Wine Spritzer Aperitivo on onnistunut makumaailman tavoittelussa, vaikka se ei sisälläkään alkuperäistä Aperolia, vaan se on tehty Chardonnay-valkoviinipohjaan. Juoma toimii hyvin alkuperäistä tyyliä kunnioittaen aperitiiviaikaan eli ennen illallista kuumana kesäiltana.

Chill Out Wine Spritzer Aperitivo, noin 3,20 e/ 0,275 l, alkoholia 5 %

Viinispritzereiden ystäville

Viinipohjainen uutuusjuomasekoitus on mainio vaihtoehto kuuman kesäpäivän juomaksi. Jos olet hedelmäisten ja hieman makeiden viinien ystävä ja tykkäät blandata viinisi soodalla, tämä on juoma sinun makuusi. Tarjoile hyvin viilennettynä, jopa jäiden kera.

Echo Falls Spritzer Peach & Mango, noin 3 e / 0,275 l, alkoholia 4,5 %

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valmisdrinkit testissä – yllättäjä oli 50-vuotias legendaarinen katkerojuoma: muistatko tämän?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.