puolukkapiirakka

Valmista puolukasta ja karpalosta makeita piirakoita, hilloa ja mehua

Puolukat ja karpalot maistuvat niin hillossa kuin perinteisessä piiraassa. Marjojen happamuus pehmenee lempeäksi makeudeksi kinuskin ja kondensoidun maidon avulla.

Helppo puolukkapiirakka kunnioittaa perinteitä ja tarjoilee tuttuja makuja kahvipöytään. Ruisjauhoista makua saava murotaikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja päälle kaadetaan sakea puolukkakiisseli. Rapeaksi paistunut pohja ja mehevä marjatäyte muodostavat yhdessä täydellisen kokonaisuuden. Jogurttikastike marjapiirakalle täydentää syksyisen lämpimäisen makua. Nopeatekoinen kastike sekoitetaan luonnonjogurtista, kermavaahdosta ja kondensoidusta maidosta.

karpalohillo

Hyytyvä karpalohillo säilöö syksyn marjat talvea varten. Kanelisen vivahteen ansiosta hillo maistuu vaikkapa joulupöydässä ja kauniin hillopurkin voi myös sujauttaa pukinkonttiin. Marjoja keitetään kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen joukkoon lisätään reilusti sokeria. Makea herkku purkitetaan kuumiin astioihin ja suljetaan tiiviisti säilymisen takaamiseksi.

puolukkamehu

Helppo puolukkamehu on uudenlainen tapa valmistaa virkistävää juomaa syksyn marjoista. Vastapoimitut puolukat survotaan ja laitetaan lasitölkkiin mehustumaan yhdessä viinihapon kanssa. Parin päivän päästä marjasurvos siivilöidään ja kirpakka mehu makeutetaan sokerilla. Valmis mehutiiviste laimennetaan kivennäisvedellä ja hörpätään parempiin suihin.

karpaloita_kinuskikermaa

Kuvankaunis annos karpaloita ja kinuskikermaa kruunaa täydellisen aterian. Ruokosokerilla makeutettu karpalokiisseli kerrostetaan annosmaljoihin keksinmurujen ja banaaniviipaleiden kanssa. Komeus viimeistellään kinuskilla maustetulla kermavaahdolla ja kokonaisilla karpaloilla.

Lisää herkullisia käyttötapoja syksyn marjoille:
Karpalo-jogurttijäädyke
Puolukkamousse
Puolukka piristää jälkiruokia
Pihlajanmarjahyytelö
Lakkaleivos
Ruoka.fi: Tuoremehua variksenmarjasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valmista puolukasta ja karpalosta makeita piirakoita, hilloa ja mehua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X