Valmista silakasta helposti hyvää. Silakkalaatikko ja muut mehevät uuniruoat

Silakasta valmistat herkut niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Kalan kaverina toimivat niin tyrni, fenkoli kuin piparjuuri ja pestokin. Päivitä perinteiset silakkapihvit uuteen uskoon tai kokeile vaihteeksi silakkalaatikkoa tai -vuokaa.

Hapan tyrni maistuu mainiolta sipulilla, maustekurkuilla ja raikkailla yrteillä täytettyjen silakkarullien kanssa. Loraus kermaa taittaa ärhäkimmän happamuuden ja tekee tyrnisilakkavuoasta lempeän herkun. Kala kypsyy meheväksi uunissa ja maistuu makoisalta perunamuusin ja raikkaan salaatin kera.

silakkalaatikko

Silakkalaatikko on täydellistä ruokaa leppoisaan viikonloppuun. Mitään pikaruokaa se ei ole, mutta varsin vaivatonta valmistaa. Lado uunivuokaan vuorotellen silakkafileitä, perunota ja sipulia, kaada päälle munamaito ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laatikko muhii uunissa meheväksi siankylkiviipaleiden ja muutaman voinokareen avustuksella.

piparjuurella maustettu silakkalaatikko

Kun kaipaat superihanaa lauantairuokaa, kokeile tätä tolkuttoman hyvää piparjuurella maustettua silakkalaatikkoa. Kalafileiden päälle sipaistaan sinappia, mausteeksi riittää rouhaisu suolaa ja pippuria sekä hyppysellinen tuoretta tilliä. Rullalle käärityt kalafileet kypsennetän samassa uunivuoassa piparjuurella ryyditettyjen kermaperunoiden kanssa.

fenkolisilakat

Aromikas fenkoli on kalaruokien klassinen kaveri, joka pelaa täydellisesti yhteen myös silakoiden kanssa. Kun mukaan lisätään kourallinen puolukoita, koossa on täydellisen aterian ainekset. Fenkolisilakoiden kylkeen sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja raikas vihersalaatti.

tillipestosilakat

Tässä mainio resepti nälän selättäjäksi ja arki-iltojen pelastajaksi, sillä  tillipestosilakat maistuvat makoisilta ja kypsyvät uunissa puolessa tunnissa. Samassa ajassa ehtii sopivasti keittää kaveriksi perunoita ja valmistaa raikkaan salaatin. Helppoa, nopeaa ja varsin vaivatonta valmistaa!

Silakka valmistuu vaivatta uunissa:

rapusilakat

Rapusilakat

sitruunasilakat

Sitruunasilakat

silakkavuoka välimeren tapaan

Silakkavuoka välimeren tapaan

Ruoka.fi: Basilikalla täytetyt silakkapihvit ja sinappista perunasalaattia

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valmista silakasta helposti hyvää. Silakkalaatikko ja muut mehevät uuniruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X