
Vappubrunssi pursuaa raikkautta – kokosimme Kotilieden ihanimmat vappuherkut juuri sinulle!
Vappubrunsissa maistuvat kauden raikkaat maut. Kotiliesi keräsi keväisimmät herkut yhteen, joista on helppo valita maistuvin vaihtoehto!
Vappubrunssi nautitaan kelistä riippuen sisällä tai ulkona. Kokosimme tähän Kotilieden parhat reseptit maukasta vappubrunssia varten nautit siitä sitten pienellä tai isommalla joukolla.
Salaatti maistuu vappuna
Vappubrunssilla tarjotaan raikasta salaattia. Valitse suosikkisi värikkäästä varhaisvihannessalaatista, hedelmäisestä parsa-juustosalaatista sekä tuhdimmasta papusalaatista.
Yrttiöljyllä maustettu vihreä perunasalaatti on helppo tehdä ja nappivalinta vappupiknikille, sillä se ei ole moksiskaan kuljetuksesta ja pienestä odottelusta. Kaprikset tuovat sopivasti ryhtiä muutoin varsin simppeliin salaattiin. Kikherne-perunasalaatti maistuu chilin ja korianterin ystäville.
Kvinoa-tabboulehsalaatti tuo pöytään väriä ja raikkautta. Salaatti syntyy nopeasti, mutta maistuu sitäkin makoisammalta.
-
Varhaisvihannessalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Hedelmäinen parsa-juustosalaatti ja sitruunavinaigrette
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Papusalaatti ja rakuuna-vinegretti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Peruna-kikhernesalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Vihreä perunasalaatti
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Kvinoa-tabboulehsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Vappubrunssi kaipaa pyöryköitä
Mitä olisi vappubrunssi ilman lihapullia. Kokeile perinteisiä tai eri tavoin maustettuja, esimerkiksi aasialaisia lihapyöryköitä tai chorizopyöryköitä, joita voi napostella vaikka kylmänä cocktailtikuilla. Broilerin jauhelihasta syntyvät myös maukkaat pyörykät. Broilerin jauheliha suorastaan rakastaa mausteita.
Falafelit ja kikhernepyörykät maistuvat kasvisruokavaliota noudattaville.
Lue myös Anna.fi: Vapun helpot cocktailpalat
-
Chorizopyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
-
Aasialaiset lihapullat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Lihapullat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Turkkilaiset varraslihapullat
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Broileripyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Punajuurifalafelit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Chipotlepyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Tuliset kasvispyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
-
Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Paistoksia ja suolaisia piirakoita
Keväinen rapupaistos on juhlava näköistä tarjottavaa, kun sen koristelee muutamalla jättikatkaravulla.
Uunifeta on herkullinen ja maailman helpoin paistos. Laita lisukkeeksi paprikaa ja tomaatteja sekä mausta kokonaisuus savupaprikalla ja siiderillä.
Suolaiset piirakat ovat helppoja tarjottavia, jotka eivät petä koskaan. Helppo ja lyömättömän hyvä tomaatti-juustopiirakka tehdään valmiista piirakkapohjasta, täytetään ricottajuustolla sekä yrteillä ja koristellaan raikkaalla tomaattisalaatilla.
Parsapiirakka kuuluu vapun keväiselle aterialle. Ohuen ohuesta filotaikinasta syntyy parsapiirakalle rapea piirakkapohja. Västerbotten-juustopiirakka tarjotaan ravunpyrstöjen tai katkarapujen ja mädin kanssa.
-
Keväinen rapupaistos
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Uunifeta paprikalla ja tomaateilla
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Parsapiirakka filotaikinasta
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Tomaatti-ricottajuustopiirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Västerbotten-piirakka
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
-
Chorizopiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Vappubrunssi kruunataan helpoilla jälkkäreillä
Vappubrunssi painottuu usein suolaisiin huikopaloihin, mutta tietyt makeat herkkupalat kuuluvat vappupöytään.
Jälkiruoaksi nautitaan raikasta limettijuustokakkua, jonka voi leipoa valmiiksi annospalasiksi onnistunutta vappubrunssia varten.
Herkkusuille maistuu myös perinteinen pavlova. Pavlova on samaan aikaan kepeän rapea ja makean pehmeä. Pavlova on nappivalinta gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Kermaisen lemoncurd-täytteen lisäksi pavlovan voi täyttää tuoreilla marjoilla tai kauden hedelmillä.
Donitseja ei voi unohtaa vappuna. Tee vaihteeksi helppoja uunidonitseja, niiden sitruunainen maku hurmaa brunssipöydässä. Vappubrunssin varsinainen yllättäjä on donitsikakku. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita. Täyte tehdään rahkasta ja maustetaan raikkaasti sitruunalla.
Jos kaipaat munkkeja, kokeile vaihteeksi rahkamunkkeja. Niiden tekeminen on helppoa.
-
Limettijuustokakku
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
-
Donitsit uunissa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Donitsikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Pavlova
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
-
Rahkamunkki
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Appelsiinirosetit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 45 annosta
Myös nämä jutut saattaisivat kiinnostaa sinua:
Artikkelia on muokattu 14.4.2023 klo 11:14
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappubrunssi pursuaa raikkautta – kokosimme Kotilieden ihanimmat vappuherkut juuri sinulle!