Vappubrunssilla herkutellaan

Vappuna juhlitaan kevättä hyvien ystävien seurassa, runsaan brunssipöydän ääressä. Nyyttärijuhlissa jokainen osallistuu juhlapöydän tarjoiluihin. Etukäteen sovitaan, kuka tuo mitäkin.

Brunssin juomiin kuuluvat tuoremehut, kahvi ja tee. Vappuna maljaa kohotellaan tunnetusti kuplivalla kuohujuomalla, kuten vaikkapa veriappelsiinimimosalla.

Uunissa paahdettu tulinen paprikasoppa tarjotaan brunssilla pienistä kulhoista halloumijuustopalojen kera.

Keiton kanssa maistuu tuore porkkanapatonki, jonka kaveriksi voi pyöräyttää raikkaan omena-papuhummuksen.

Ruokaisa sillitortilla on oiva huikopala brunssipöydässä.

Vappubrunssille kuuluu tietysti perunasalaatti, jonka voi vaihteeksi tehdä ilman majoneesikastiketta. Vihreä perunasalaatti saa makua yrteistä ja kapriksista.

Perunasalaatin kera maistuvat pinnalta rapeat ja sisältä pehmeän mehukkaat makkarakroketit sekä pankopaneroidut kananuijat, jotka voi tarjota myös rakuunadipin kera.

Herkuttelun päätteeksi maistuvat helpot jogurtti-muromaljat, jotka syntyvät jogurtista, hedelmistä ja muromyslistä.

Vappumunkit saavat uutta makua mustikasta. Vastapaistetut mustikkamunkit voi keihästää tikkarin tavoin tai kuorruttaa elintarvikevärillä värjätyllä tomusokerikuorrutuksella.

Lisää ruokaideoita vapuksi:
Pakkaa eväät piknikille
Perunasalaatti x 5
Sima tekee vapun
Tippaleivät ja rosetit paistuvat vappuna
Vappubrunssi keväisillä herkuilla

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vappubrunssilla herkutellaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X