kurpitsasalaatti

Värikästä kasvisruokaa kurpitsasta

Iloisen oransseina ja keltaisina hehkuvat, toinen toistaan veikeämmän muotoiset talvikurpitsat piristävät syksyn vihannestarjontaa. Pyöreän pulleisiin talvikurpitsoihin kuuluvat muun muassa oranssit myskikurpitsat, keltaiset spagettikurpitsat, pyöreät hakkaido-kurpitsat sekä suuret halloween- eli jättikurpitsat.

Monikäyttöiset talvikurpitsat sopivat esimerkiksi etikkasäilykkeisiin, salaatteihin, keittoihin, patoihin ja leivonnaisiin. Ja mikä parasta, kurpitsat voi hyödyntää kuoria myöten, kun niistä kovertaa lystikkäitä lyhtyjä syysiltoja valaisemaan.

kurpitsakeitto

Keltainen kurpitsakeitto on maukas ja lämmittävä kasvissosekeitto, joka tehdään kurpitsasta, bataatista ja omenasta. Voit kokeilla keittoon erilaisia talvikurpitsoja, kuten myski- tai jättikurpitsaa.

Värikäs kurpitsasalaatti sekoitetaan uunissa paahdetuista myskikurpitsoista, punasipulista sekä lehtipersiljasta. Maukkaan kasvislisukkeen kruunaa appelsiinilla ja tahinilla maustettu jogurttikastike.

kurpitsalohkot

Uunissa paahdetut kurpitsalohkot ovat mainio lisuke sellaisenaankin. Samalla kertaa kurpitsojen kanssa voi paahtaa myös vaikkapa bataattia ja perunaa.

Kurpitsaohratto valmistetaan mehukkaasta myskikurpitsasta ja pehmeäksi keitetystä ohrasta. Paahdetun parsakaalin kera tarjoiltuna ohratto on hyvä kasvisateria, sellaisenaan se sopii lisukkeeksi.

Talvikurpitsat sopivat myös suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin, kun ne keittää soseeksi. Kurpitsafocaccia on mehevä leipä, joka päällystetään sienillä ja kasviksilla. Ruokaisa leipä maistuu keiton kera tai eväänä syysretkellä.

kurpitsamuffinit

Syksyn kahvipöytään puolestaan sopii makea ja mehevä kurpitsakakku tai somat kurpitsamuffinit, jotka kruunataan oranssilla tuorejuustokuorrutuksella.

Lue lisää kurpitsasta:
Kurpitsa värittää syysruoan
Kurpitsa on vihannestiskin aurinkoinen pullukka
Halloween-leivonnaiset tehdään kurpitsasta
Komea kurpitsa
Ruoka.fi: Kurpitsajuhla piristää syksyä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Värikästä kasvisruokaa kurpitsasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X