Ruoka

Vegaanin kinkku tehdään kurpitsasta

Katso videolta miten myskikurpitsasta saa upean jouluruoan. Vegaanin kinkku ei jää kakkoseksi perinteiselle kinkulle makunsa eikä ulkonäkönsä takia.

Vegaanin kinkku tehdään myskikurpitsasta. Kasviksista tehdyt jouluruoat ovat nousseet suomalaisten joulupöytään perinteisten liha- ja kalaruokien rinnalle.

Lue myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Monessa perheessä pohditaan mitä tarjoilla suvun joulupöydässä vegaanista ruokavaliota  noudattaville vieraille. Mikä olisi yhtä upea ja näyttävä sekä yhtä herkullinen ja mehevä kuin joulukinkku eikä jäisi kakkoseksi, kun kinkku tuodaan pöytään? Lisäksi olisi järkevää, että se maistuisi kaikille. Yhtä tai kahta vierasta varten ei hävikin minimoimiseksi kannata kokata jotain suurta ja vaivalloista.

Vegaanin kinkku tehdään kurpitsasta.
Vegaanin kinkku on joulupöydän kruunu. Kuva: Mirva Kakko

Vegaanin joulupöytään sopii myskikurpitsa

Myskikurpitsa on yksi kauppojen yleisimmistä kurpitsalajikkeista. Sen kaunis pitkulainen ulkomuoto inspiroi käyttämään sitä ruoanlaitossa kokonaisena. Myskikurpitsa on tiivis ja sen pulleassa päässä on keskellä ontto osa, jossa siemenet ovat. Kun halkaiset myskikurpitsan, halkaise se pituussuunnassa. Sen jälkeen se on helppo käyttää monella tavalla. Paahtaminen on yksi hyvä tapa saada kurpitsasta pehmeä. Myskikurpitsan kuori on myös niin ohut, että sen voi paahtamisen jälkeen syödä. Se pehmenee uunissa.

Katso videolta miten vegaanin kinkku myskikurpitsasta tehdään

Myskikurpitsasta tehty vegaanin kinkku on näyttävä jouluruoka, jonka voi nostaa kinkun rinnalle tai miksi ei myös pääruoaksi kinkun tilalle. Joulupöydän perinteitä voi uusia omien mieltymysten mukaan. Joulupöytään voi tuoda rohkeasti jotain uutta joka joulu. Olisiko täytetty myskikurpitsarulla jouluruokien tämän vuoden uutuus?

Myskikurpitsa on näyttävä ja mehevä uuniruoka. Se säilyttää värinsä upeasti paistamisen jälkeen ja sen malto pehmenee herkulliseksi paahtamalla. Pituussuunnassa halkaistu myskikurpitsa muuntuu helposti rullaksi, kun täytetyt puolikkaat yhdistetään ja sidotaan yhteen paistinarulla.

Vegaanin kinkku kurpitsasta.
Vegaanille tehdään myskikurpitsasta näyttävä rulla joulupöytään. Kuva: Mirva Kakko

Pehmeäksi ja hieman pähkinäiseksi paahtunut malto koverretaan kuoresta ja sekoitetaan täytteen ainesten kanssa. Koverretut kurpitsan puolikkaat vuorataan paahdetulla paprikalla, sen jälkeen puolikkaat täytetään ja nostetaan päällekkäin. Puolikkaat sidotaan yhteen paistinarulla ja nostetaan vielä uuniin kuumenemaan. Näyttävä kurpitsa on värikäs ja upea jouluillallisen ruoka, jonka voi nostaa pöytään yhdessä kinkun kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaanin kinkku tehdään kurpitsasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.