Ruoka

Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

Jumalaisen makuinen juustoruoka hurmaa vieraasi varmasti. Tarvitset vain yhden juuston ja vähän lisukkeita. Todella helppo ja taivaallisen herkullinen kuuma juustoherkku hurmaa syöjänsä.

Mont d’Orista tehty illanistujaisruoka on takuuvarma hitti. Tämä yksinkertainen juustoherkku on todella helppo tehdä ja sen kanssa ei voi mennä pieleen. Ohje onnistuu varmasti, vaikka et mestarikokki olisikaan.

Juustofondue on ihana illanistujaistarjottava. Sen valmistus on hieman aikaa vievää ja kallistakin, koska juustoja pitää olla useampaa erilaista. Pienen porukan fonduen valmistukseen ei tarvitse välttämättä useita juustolajeja ja suurta fonduepataa. Samettisen makuinen Mont d’Or -juusto pelastaa tilanteen: se tarjoillaan fonduen tapaan.

Se kuumennetaan uunissa pehmeäksi ja sulaan juustoon dippaillaan leipää ja kasviksia.

Sesonkituote

Ranskasta, Juran alueelta tuleva juusto on kausituote ja sitä saa Suomestakin juustokaupoista vain talviaikaan, loppusyksystä ja alkutalvesta, eli juuri nyt.

Juustossa on todella ainutlaatuinen maku. Siihen käytettävä maito lypsetään yli 700 metrin korkeudessa laiduntavista lehmistä, ja juustoa kypsytetään vähintään kolme viikkoa.

Juusto on herkullista sellaisenaan patongin kanssa tarjottuna, mutta siitä saa mainion pienen porukan fonduen, kun kuumennat sen uunissa pehmeäksi ja kuumaksi. Kuuman Mont d’Orin ohjeen löydät kotiliesi.fi arkistosta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.