gremolatabroileri

Viikon ruokalista 1.5.-7.5.: Italialainen uunibroileri ja muut viikon herkut

Toukokuu lähtee käyntiin varsin herkullisissa merkeissä. Viikon ruokalistalla on muun muassa keväistä hernerisottoa ja Italian makuista uunibroileria. Nappaa tästä reseptit koko viikoksi.

hernerisotto

Maanantai

Keväinen hernerisotto

30-60 min

Tässä risotossa maistuu kevät ja siksi se sopii täydellisesti ilahduttamaan kevään hauskinta juhlapäivää. Keväisessä hernerisotossa on herneitä niin palkojen, versojen kuin itse herneidenkin muodossa. Raikas maku syntyy tuoreesta mintusta, jota lisätään joukkoon reilusti. Parmesaanijuusto, loraus valkoviiniä ja nokare voita takaavat suussa sulavan maun.

katkarapu-kirsikkatomaattipasta

Tiistai

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta

alle 30 min

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta pyörähtää pöytään alta puolen tunnin. Kermaiselle kastikkeelle potkua antaa chili. Tuore tilli ja reilu kourallinen raastettua parmesaania viimeistelevät makuelämyksen.

capoletta

Keskiviikko

Capoletta

30-60 min

Mehevä kasvispata hurmaa keskiviikkoillan aterialla. Capolettaan tarvitset muun muassa munakoisoa, paprikaa ja selleriä, jotka muhivat tomaattisessa kastikkeessa ihanan meheviksi. Ruoka viimeistellään oliiveilla, pinjansiemenillä ja kourallisella korintteja. Huh, miten hyvää!

Keväinen broilerisalaatti

Torstai

Keväinen broilerisalaatti

alle 30 min

Tämä raikas kanasalaatti syntyy varsin vikkelästi varsinkin, jos ostat palvelutiskiltä valmiiksi grillattuja broilerinkoipia. Revi liha hedelmäisen salaattipohjan sekaan ja sekoita helppo kastike öljystä, balsamicosta ja lusikallisesta Dijon-sinappia. Täydennä salaatti halutessasi kourallisella pähkinöitä tai raikkaan kirpsakoilla granaattiomenan siemenillä.

Lihapulla_tortellini_keitto

Perjantai

Lihapulla-tortelliinikeitto

alle 30 min

Tämä perjantaikeitto syntyy hieman huijaamalla valmistortelliineista, lihapullista ja maustetusta ruokakermasta. Kun viimeistelet keiton tuoreilla yrteillä ja tarjoat lisänä rapeakuorista leipää, kukaan tuskin huomaa pientä vilppiä.

uuniperuna

Lauantai

Muheva uuniperuna

yli 60 min

Uuniperunat ovat täydellistä viikonloppuruokaa, sillä perunat kypsyvät uunissa lähes itsekseen ja täytteenkin pyöräytät muutamassa minuutissa tuorejuustosta, kylmäsavulohesta ja mausteista. Vatsat täyttyvät takuulla ja aikaa jää muuhunkin kuin keittössä hikoiluun.

gremolatabroileri

Sunnuntai

Gremolatabroileri

yli 60 min

Gremolatabroilerissa maistuu Italia. Asettele uunivuokaan kevyesti pannulla ruskistetut broilerinfileet sekä kirsikkatomaatteja ja nosta ne uuniin muhimaan. Raikkaan kastikkeen teet manteleista, sitruunasta sekä tuoreista yrteistä. Keitä kaveriksi pastaa tai tarjoa riisin kera.

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

alle 30 min

Kylmä kahvi kaunistaa tai ainakin se maistuu hurjan hyvältä. Tämä jälkiruoka hurmaa todelliset kahvin ystävät. Manteliliköörillä ja espressolla maustetun jäätelön viimeistelee kahvilta maistuva kinuskikastike.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 1.5.-7.5.: Italialainen uunibroileri ja muut viikon herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X