kaalicaesar

Viikon ruokalista 12.6.-18.6.: Mehevä kaalicaesar ja muut veikeät herkut

Tämän viikon ruoat pursuavat väriä, makua ja mehevyyttä. Pöytään katetaan viikon aikana juustoista kasvispastaa, sataykastikkeeseen dipattavia lihavartaita sekä broileriburritoja, jotka yllättävät veikeillä makuvivahteilla. Näiden ja muiden herkkujen reseptit löydät viikon ruokalistalta.

Kasvis-vuohenjuustospagettia lautasella

Maanantai

Kasvis-vuohenjuustospagetti

alle 30 min

Parsakaalia, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja sisältävä vuohenjuustopasta on mainio herkku viikon alkuun. Kasvikset paahdetaan pikaisesti pannulla eikä erillistä kastikettakaan tarvitse, sillä pannulla mehustuneet tomaatit ja sekaan raastettu parmesaani takaavat mehevyyden.

Tiistai

Kalapihvit

30-60 min

Herkulliset kalapihvit pyöräytetään kuhasta ja mausteeksi lisätään tuoreita yrttejä sekä sitruunankuoriraastetta. Pannulla rapeiksi paistetut pihvit maistuvat dippikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa, mutta sopivat myös burgerin väliin.

kaalicaesar

Keskiviikko

Kaali-pähkinäcaesar

alle 30 min

Caesarsalaatti on klassikko, eikä syyttä. Onhan makoisalla majoneesikastikkeella höystetty salaatti käsittämättömän hyvää. Tämän caesarin juju on varhaiskaalista tehty mehevä pohja sekä macademiapähkinät, jotka rouskahtelevat kivasti perinteisten krutonkien sijaan. Kun lisäät joukkoon kanaa tai katkarapuja, koossa on kokonainen ateria.

Jauhelihakeitto

Torstai

Jauhelihakeitto

30-60 min

Huippuhyvän arkiruoan tunnista siitä, että sitä voi valmistaa kerralla isommankin määrän, sillä se maistuu yhtä hyvältä, ellei paremmalta vielä seuraavana päivänäkin. Tämä jauhelihakeitto on juuri sellainen. Tomaattipohjainen liemi maustetaan yrteillä sekä chilikastikkeella ja valmis annos kruunataan smetananokareella.

Espresso-broileriburritot

Perjantai

Espresso-broileriburritot

30-60 min

Nämä burritot kätkevät sisäänsä espressolta ja suklaalta maistuvan broileritäytteen. Makupari yllättää, mutta toimii kuin nakutettu. Cheddarjuustokuorrute kruunaa perjantain makuelämyksen.

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Lauantai

Kuorrutetut lohimedaljongit

30-60 min

Nämä lohimedaljongit yllättävät sinut ja ruokavieraasi, niin hyviä ne ovat. Piparjuurella maustetusta tuorejuustosta sekä aurinkokuivatuista tomaateista syntyy kalalle maukas kuorrute. Siivu ilmakuivattua kinkkua antaa viimeisen silauksen.

Sunnuntai

Satay-vartaat

yli 60 min

Onko jotain parempaa kuin maapähkinävoista tehty täyteläinen kastike ja grillissä meheväksi tirisseet lihavartaat? Tuskinpa. Siksi niillä kruunataan viikon viimeinen päivä. Vartaaseen voi sujauttaa paloiteltua kanaa, nautaa tai possua, jotka ovat kylpeneet hetken makoisassa marinadissa. Kastike surahtaa sukkelasti monitoimikoneessa ja säilyy hyvänä jääkaapissa muutaman päivän. Sitä kannattaakin tehdä kerralla reilu satsi, jotta seuraavillekin päiville riittää herkuteltavaa.

vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

Grillatut vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

alle 30 min

Jos et vielä ole kokeillut grillattua vesimelonia, nyt viimeistään on sen aika. Grillaaminen antaa hedelmälle ihan uudenlaisen vivahteen. Minttu-jogurttikastikkeen kanssa tarjottuna saat siitä mukavan raikkaan päätöksen tuhdille grilliaterialle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 12.6.-18.6.: Mehevä kaalicaesar ja muut veikeät herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X