Maanantai

Punajuurifalafelit

30-60 min

Maanantain makoisat kasvispyörykät hehkuvat valloittavan punaisina. Punajuurella höysetyt falafelit syntyvät monitoimikoneessa yllättävän näppärästi valmiista tölkkikikherneistä. Sisältä mehevät ja päältä ihanan rapsakat pyörykät syntyvät uppopaistamalla, mutta halutessasi voit paistaa ne myös pannulla runsaassa öljyssä. Tee kaveiksi tsatsikia ja raikas vihersalaatti.

tonnikalapasta

Tiistai

Tonnikalapasta

alle 30 min

Helppo arkipasta syntyy käden käänteessä tonnikalasta ja herkkusienistä sekä tölkillisestä tomaattimurskaa. Maku tulee chilikastikkeesta ja yrteistä, viimeinen silaus voimakkaan makuisesta juustoraasteesta. Muistatahan käyttää vastuullisesti pyydettyä tonnikalaa, jonka tunnistat tölkin kyljessä olevasta  MSC-merkinnästä.

broilerivartaat ja talvisalaatti

Keskiviikko

Broilerivartaat ja talvisalaatti

alle 30 min

Raikas ja kivan kevyt, mutta silti varsin mainion makuinen keskiviikkoruoka tehdään broilerista ja kasviksista. Vartaisiin pujotettu liha kypsyy uunissa noin vartissa. Siinä ajassa ehdit juuri suikaloida kaalin ja raastaa porkkanat, retikan sekä omenan. Niistä syntyy simppeli salaatti, jossa rouskuu myös paahdetut pähkinät. Erillistä kastiketta ei tarvita, sillä inkiväärillä ja sitruunamehulla sekä chili- ja soijakastikkeella maustettu lihan paistoliemi tuo mukavasti makua myös salaattiin.

Itämainen jauhelihapata

Torstai

Itämainen jauhelihapata

30-60 min

Itämainen jauhelihapata tuo ripauksen eksotiikkaa arkeen. Tässä tomaattisessa jauhelihakastikkeessa inkivääri kohtaa kurkuman ja juustokumina kanelin. Kuivatut aprikoosit ja taatelit tuovat pataan mukavan makean vivahteen. Kokeile kaveriksi couscousia ja raikasta minttu-jogurttikastiketta.

Pekoni-cheddarrisotto

Perjantai

Pekoni-cheddarrisotto

alle 30 min

Tässä täydellinen perjantairuoka, josta ei puutu makua eikä mehevyyttä. Pekoni ja cheddarjuusto ovat avainasemassa, muttei loraus valkoviiniäkään pahaa tee. Hykerryttävän herkullinen pekoni-cheddarrisotto kaipaa kumppanikseen vain simppelin vihersalaatin ja lasillisen viiniä.

Tyrnisilakkavuoka

Lauantai

Tyrnisilakkavuoka

30-60 min

Tyrnimehusta särmää saava silakkavuoka tarjoaa roppakaupalla vitamiineja talven keskelle. Tyrnin hapanta makua on turha vierastaa, sillä loraus kermaa kesyttää sen kovimman äräkkyyden ja nostaa veden kielelle. Perinteinen perunamuusi on tämänkin silakkavuoan paras kumppani.

perinteinen sipulikeitto

Sunnuntai

Perinteinen sipulikeitto

yli 60 min

Perinteinen sipulikeitto on talven ykköskeitto ja täydellistä sunnuntairuokaa. Keiton kanssa on turha hoppuilla, sillä maltilla haudutettu soppa palkitsee ihanan makeilla sipuleilla ja vedet kielelle nostattavalla makuelämyksellä. Perinteiseen tapaan keiton kruunaa juustolla kuorrutetut patonkiviipaleet.

hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Hillottua ananasta, limettimurua ja mascarponekermaa

alle 30 min

Karkota makeannälkä hillotulla ananaksella sekä limetillä maustetulla muruseoksella. Alta puolessa tunnissa valmis jälkkäri viimeistellään vaniljalla maustetulla mascarponekermalla.