Viikon ruokalista 13.3.-19.3.: Liharaguupastaa ja muita hurmaavia herkkuja viikon varrelle
Maanantai
Pinaattirisotto
alle 30 min
Pinaattirisotto on maanantain verraton herkku, joka syntyy varsin simppeleistä aineksista: riisistä, pinaatista ja parmesaanijuustosta sekä lorauksesta valkoviiniä. Siinä se. Ja mikä parasta, maittava ruoka on valmista puolessa tunnissa.
Tiistai
Hiillostetut Välimeren silakat
alle 30 min
Tiistain pikaruoka syntyy silakoista, jotka saavat välimerellisen vivahteen sitruunalla ja pinjansiemenillä ryyditetystä tomaatti-sipulihöystöstä. Kylkeen sopii niin keitinperunat kuin rapea leipä ja vihersalaattikin.
Keskiviikko
Kirkas kanaminestrone
30-60 min
Tämä kirkas minestronekeitto tehdään kanasta ja pekonista. Joukossa on myös porkkanaa ja palsternakkaa sekä purjoa ja selleriä. Pasta tuo soppaan ruokaisuutta, pari oksaa tuoretta timjamia sekä tabasco mukavasti makua.
Torstai
Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike
30-60 min
Vaikka lindströmin pihvit onkin tällä kertaa muotoiltu pyöryköiksi, koossa on silti tutut ainekset. Jauheliha sekaan on kuutioitu niin punajuurta kuin maustekurkkuakin. Ruskea kastike ja perinteinen perunamuusi sopivat tämän klassikon kylkeen kuin nakutettu.
Perjantai
Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi
yli 60 min
Tässä perjantaiherkku vailla vertaa. Kielen vievien kananuijien juju on rapea pinta, joka syntyy japanilaisilla pankojauhoilla. Kun laitat lihat marinoitumaan jo edellisenä iltana, seuraavana päivänä riittää, että pyöräytät ne korppujauhoissa ja nostat uuniin kypsymään. Helppo, mutta sitäkin maukkaampi dippi syntyy majoneesista, jonka sekaan on silputtu tuoretta rakuunaa.
Lauantai
Kuorrutetut lohimedaljongit
30-60 min
Niin helppoa, niin hyvää. Sipaisu piparjuurella maustettua tuorejuustoa ja muutama aurinkokuivatun tomaatin suikale taikoo lohimedaljongeista herkkua. Viimeinen silaus syntyy ilmakuivatusta kinkusta, joka paahdetaan pannulla rapeaksi. Tällä hurmaat helposti niin viiikonloppuvieraasi kuin perheenjäsenesikin.
Sunnuntai
Liharaguupasta
yli 60 min
Sunnuntaina ei turhia hoppuilla, sillä oluella ryyditettyä tomaattista liharaguuta haudutetaan uunissa useampi tunti. Odotus kuitenkin palkitaan uskomattoman murealla lihalla, joka maistuu taivaalliselta pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Puolukkamousse
yli 60 min
Happaman kirpsakat puolukat ja makea valkosuklaa muodostavat voittamattoman makuparin. Kerman ja paksun jogurtin kanssa niistä syntyy viikonlopun suloisin jälkiruoka, puolukkamousse, jota lusikoidessa on vaikeaa kuvitella mitään parempaa.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 13.3.-19.3.: Liharaguupastaa ja muita hurmaavia herkkuja viikon varrelle