pinaattirisotto

Viikon ruokalista 13.3.-19.3.: Liharaguupastaa ja muita hurmaavia herkkuja viikon varrelle

Tämän viikon ruoat vievät kielen mennessään. Tarjolla on niin simppeliä pinaattirisottoa, herkullisia piparjuurituorejuustolla ja rapealla kinkulla ryyditettyjä lohimedaljonkeja kuin tunteja uunissa haudutettua liharaguutakin. Nappaa ruokalistalta reseptit näihin ja viikon muihinkin herkkuhin.

Maanantai

Pinaattirisotto

alle 30 min

Pinaattirisotto on maanantain verraton herkku, joka syntyy varsin simppeleistä aineksista: riisistä, pinaatista ja parmesaanijuustosta sekä lorauksesta valkoviiniä. Siinä se. Ja mikä parasta, maittava ruoka on valmista puolessa tunnissa.

Silakat välimeren tyyliin

Tiistai

Hiillostetut Välimeren silakat

alle 30 min

Tiistain pikaruoka syntyy silakoista, jotka saavat välimerellisen vivahteen sitruunalla ja pinjansiemenillä ryyditetystä tomaatti-sipulihöystöstä. Kylkeen sopii niin keitinperunat kuin rapea leipä ja vihersalaattikin.

kirkas kanaminestrone

Keskiviikko

Kirkas kanaminestrone

30-60 min

Tämä kirkas minestronekeitto tehdään kanasta ja pekonista. Joukossa on myös porkkanaa ja palsternakkaa sekä purjoa ja selleriä. Pasta tuo soppaan ruokaisuutta, pari oksaa tuoretta timjamia sekä tabasco mukavasti makua.

Lihapullat_ja_ruskea_kastike

Torstai

Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike

30-60 min

Vaikka lindströmin pihvit onkin tällä kertaa muotoiltu pyöryköiksi, koossa on silti tutut ainekset. Jauheliha sekaan on kuutioitu niin punajuurta kuin maustekurkkuakin. Ruskea kastike ja perinteinen perunamuusi sopivat tämän klassikon kylkeen kuin nakutettu.

pankopaneroidut kananuijat ja korianteridippi

Perjantai

Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

yli 60 min

Tässä perjantaiherkku vailla vertaa. Kielen vievien kananuijien juju on rapea pinta, joka syntyy japanilaisilla pankojauhoilla. Kun laitat lihat marinoitumaan jo edellisenä iltana, seuraavana päivänä riittää, että pyöräytät ne korppujauhoissa ja nostat uuniin kypsymään. Helppo, mutta sitäkin maukkaampi dippi syntyy majoneesista, jonka sekaan on silputtu tuoretta rakuunaa.

kuorrutettuja lohimedaljonkeja leikkuulaudalla

Lauantai

Kuorrutetut lohimedaljongit

30-60 min

Niin helppoa, niin hyvää. Sipaisu piparjuurella maustettua tuorejuustoa ja muutama aurinkokuivatun tomaatin suikale taikoo lohimedaljongeista herkkua. Viimeinen silaus syntyy ilmakuivatusta kinkusta, joka paahdetaan pannulla rapeaksi. Tällä hurmaat helposti niin viiikonloppuvieraasi kuin perheenjäsenesikin.

Liharaguupasta

Sunnuntai

Liharaguupasta

yli 60 min

Sunnuntaina ei turhia hoppuilla, sillä oluella ryyditettyä tomaattista liharaguuta  haudutetaan uunissa useampi tunti. Odotus kuitenkin palkitaan uskomattoman murealla lihalla, joka maistuu taivaalliselta pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Puolukkamousse

Puolukkamousse

yli 60 min

Happaman kirpsakat puolukat ja makea valkosuklaa muodostavat voittamattoman makuparin. Kerman ja paksun jogurtin kanssa niistä syntyy viikonlopun suloisin jälkiruoka, puolukkamousse, jota lusikoidessa on vaikeaa kuvitella mitään parempaa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 13.3.-19.3.: Liharaguupastaa ja muita hurmaavia herkkuja viikon varrelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X