Viikon ruokalista 17.4.-23.4.: Mehevä munakoisovuoka ja muita herkkuja viikon varrelle

Tällä viikolla lihapullat höystetään chorizolla, pestokastike kukkakaalilla ja pyttipannu parsakaalilla. Pöytään kannetaan myös kokonaisena paahdettua kalaa ja iki-ihanaa munakoisovuokaa. Nappaa reseptit näihin ja muihin herkkuihin viikon ruokalistalta.

vietnamilainen kala

Maanantai

Vietnamilainen kala

30-60 min

Kokonaisena kypsennetty kala on paitsi näyttävän näköinen, myös supermehevää ja maukasta, mutta niin helppoa valmistaa, että se tuntuu melkein huijaukselta. Tässä reseptissä kala saa niskaansa raikkaita vietnamilaisia makuja, jotka sopivat täydellisesti keväiseen juhlapöytään. Kalan voi kypsentää uunissa leivinpaperiin käärittynä, mutta bambunlehteä käyttäessäsi keräät viimeisetkin tyylipisteet kotiin.

kukkakaalipesto

Tiistai

Kukkakaalipesto

alle 30 min

Pääsiäisruokien jälkeen maistuvat taas arkisemmat herkut. Tämän pastakastikkeen tekemisessä ei kauan nokka tuhise eikä ainesosaluettelokaan juuri päätä huimaa. Tarvitset kukkakaalia, parmesaania ja manteleita sekä hieman mausteita ja öljyä. Surauta niistä nopea pesto ja kippaa keitetyn pastan joukkoon. Syömään!

chorizopyorykat

Keskiviikko

Chorizopyörykät

30-60 min

Näissä lihapullissa hurmaa koukuttava makean, suolaisen ja vahvojen mausteiden liitto. Espanjalaisesta raakamakkarasta, chorizosta särmää saavien lihapullien pinta viimeistellään paahdetulla sokerilla ja chilijauheella. Kun pyöräytät kylkeen kasvibulgurin, pienet herkkupullat muuttuvat kokonaiseksi ateriaksi. Tee lihapyöryköitä kerralla isompikin satsi ja hyödynnä ne seuraavan päivän aterialla.

meksikolainen_munakas

Torstai

Meksikolainen munakas

alle 30 min

Tähteelle jääneistä lihapullista syntyy meksikolaisvivahteinen munakas. Pilko joukkoon paprikaa sekä sipulia ja mehevöitä munakasmassa juustoraasteella. Jos paistinpannusi kestää uunia, paahda kullanruskea pinta grillivastuksen alla. Herkun viimeistelee tuoreet yrtit.

Ramen broilerista

Perjantai

Ramen

30-60 min

Supersuosittu japanilainen nuudelikeitto, ramen onnistuu näppärästi myös kotikokilta. Valmista liemi kanafondista ja mausta se misolla, chilillä sekä soijakastikkeella. Tämä keitto on koottu kanasta, sienistä, nuudeleista, paksoinlehdistä ja kananmunista, mutta mukaan sopivat myös tofu, idut, pinaatti sekä tuoreet yrtit. Tee annokset valmiiksi tai anna jokaisen ruokailijan koota mieleisensä.

Rapea siika parsakaalipyttis gribichekastike

Lauantai

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribiche-kastike

alle 30 min

Tässä kivan keväinen ateria lauantaipäivän iloksi. Paada siika pannulla ja pyöräytä kaveriksi pyttipannu perunoista sekä parsakaalista. Annoksen viimeistelee pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva gribiche-kastike. Se tehdään keitetyistä kananmunista sekä oliiviöljystä ja maustetaan muun muassa sinapilla, maustekurkuilla, sitruunalla ja tuoreella persiljalla. Helppoa kuin mikä ja valmista alle puolen tunnin.

munakoisovuoka

Sunnuntai

Munakoisovuoka

yli 60 min

Munakoisovuoka on uuniruokien aatelia. Se kootaan paistetuista munakoisoviipaleista ja tomaattisesta karitsanjauhelihakastikkeesta, joita kerrostetaan uunivuokaan. Maku syntyy yrteistä, mehevyys vuohenjuustosta.

kuumat banaanit

Kuumat banaanit

alle 30 min

Maailman helpoin jälkiruoka syntyy banaaneista. Halkaise hedelmät, valele pinta appelsiinimehulla, ripottele päälle mantelirouhetta ja viimeistele hunajalla. Nosta hetkeksi uuniin ja herkuttele sellaisenaan tai jäätelön kera, höystä herkuksi kinuskikastikkeella tai murustele kaveriksi hieman kaurakeksejä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 17.4.-23.4.: Mehevä munakoisovuoka ja muita herkkuja viikon varrelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X