Viikon ruokalista 20.3.-26.3.: Mainio siskonmakkarakeitto ja muut herkut viikon varrelle

Miltä kuulostaa astetta herkummaksi höystetty siskonmakkarakeitto? Entä raikkaita värejä ja makuja pursuava aasialainen kanasalaatti tai suussa sulava pasta, jonka loihdit pöytään kymmenessä minuutissa lähes tyhjästä? Näitä ja paljon muita mainioita ruokia on tarjolla tämän viikon ruokalistalla. Nappaa tästä reseptit talteen!

pasta limone

Maanantai

Pasta limone

alle 30 min

Pasta limone syntyy lähes tyhjästä. Tarvitset kastikkeeseen vain sitruunaa, öljyä ja parmesaania. Siinä se. Raikas pasta-ateria on valmis kymmenessä minuutissa. Täydellistä maanantairuokaa!

katkarapucouscous

Tiistai

Katkarapucouscous

30-60 min

Raikas ja ruokaisa ateria tehdään katkaravuista, couscousista ja valmiista herne-maissi-paprikasekoituksesta. Silppua joukkoon myös tuoretta minttua sekä kevätsipulia ja raikasta katkarapucouscous pirteällä sitrusöljyllä.

Aasialainen kanasalaatti

Keskiviikko

Aasialainen kanasalaatti

alle 30 min

Tämä värikäs salaatti on täyttä makujen ilotulitusta. Aasialaiseen kanasalaattiiin suikaloidaan muun muassa puna- ja keräkaalia, porkkanoita sekä retikkaa. Rapsakka salaatti saa makua raikkaan kirpakasta kastikkeesta. Se sekoitetaan muun muassa kalakastikkeesta sekä limetinmehusta ja maustetaan chilillä, inkiväärillä, sitruunaruoholla sekä reilulla kourallisella tuoreita yrttejä.

Keltainen siskonmakkarakeitto

Torstai

Keltainen siskonmakkarakeitto

30-60 min

Siskonmakkarakeitto kuuluu arkiruokien aatelistoon. Keiton juju on nokare ranskankermaa, joka tekee liemestä ihanan täyteläisen. Mausta soppa ripauksella currya. Se lohtii keittoon veikeän makuvivahteen ja kivan keltaisen värin.

Parmankinkku-viikuna-kukkakaalipizza

Perjantai

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

30-60 min

Tämä perjantaipizza onnistuu, vaikket olisi mikään jauhopeukalo, sillä pohja tehdään kukkakaalista ja juustoraasteesta. Täytteet voit toki valita mielesi mukaan, mutta parmankinkku, mozzarella ja viikuna muodostavat varsin verrattoman makutrion.

pähkinäkuorrutettua lohta ja pähkinä-sienirisottoa

Lauantai

Pähkinäkuorrutettua lohta ja pähkinä-sienirisottoa

30-60 min

Lauantaina herkutellaan lohella ja pähkinä-sienirisotolla. Hykerryttävän herkullinen kuorrute lohelle syntyy macadamiapähkinöistä ja pinjansiemenistä sekä piparjuurituorejuustosta. Lohen kypsyessä uunissa tehdään risotto riisi-kauraseoksesta ja herkkusienistä. Se mehevöitetään lorauksella kuohukermaa ja viimeistellään macadamiapähkinöillä.

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Sunnuntai

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

yli 6o min

Sunnuntainen ruoka kypsyy uunissa. Juustolla ja voinokareella täytelöitetyn perunamuusin alta paljastuu herkullinen kasvisten mehevöittämä jauheliha-papukastike. Tee kerralla reilu annos, sillä tämä ilahduttaa myös seuraavana päivänä.

Helppo hedelmäjälkiruoka

Helppo hedelmäjälkiruoka

alle 30 min

Helppo hedelmäjälkiruoka tehdään valkosuklaan sulostuttamasta maitorahkasta, keksimuruista ja kookoshiutaleista sekä kauden makeimmista hedelmistä. Kokeile esimerkiksi ananasta ja passionhedelmää. Nam!

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti