pinaattipannarit

Viikon ruokalista 23.1.-29.1.: Arkiklassikoita uudella twistillä

Arkiruokaklassikot eivät ole klassikoita syyttä suotta, mutta toisinaan luottoreseptitkin kaipaavat hieman päivitystä. Viikon ruokalistalta löytyvät tällä kertaa niin aikuisten kuin lastenkin suosikkiarkiruoat, tosin hieman uuteen uskoon tuunattuna. Nappaa tästä herkulliset reseptit koko viikoksi.

Maanantai

Pinaatti-ricottapannarit

30-60 min

Pinaattiletut ovat erityisesti lasten suosikkeja, mutta maistuvat toki myös aikuisille. Mehevät ja ihanan pulskat letut syntyvät, kun lisäät taikinan sekaan purkillisen ricottajuustoa. Tarjoile lisänä perinteistä puolukkasurvosta tai ripottele päälle vaihteeksi silputtua kevätsipulia.

Marokkolaiset lihapullat

Tiistai

Marokkolaiset lihapullat

30-60 min

Pyöräytä lihapullat vaihteeksi karitsan jauhelihasta ja mausta herkuksi Lähi-idän suositulla Ras el hanout -mausteseoksella. Lihapullat kypsyvät näppärästi uunissa, joten kaveriksi ehtii sillä välin valmistaa helpon tomaattikastikkeen, joka saa mukavan säväyksen chilistä ja tilkasta punaviiniä. Nälkä lähtee takuulla, kun lisäksi keittää vielä annoksen pastaa.

itämainen uunilohi

Keskiviikko

Itämainen uunilohi

alle 30 min

Perinteinen uunilohi saa särmää aasialaisista mausteista. Maukas marinadi kalalle syntyy valmiista valkosipuli-, chili- ja inkivääritahnoista sekä lorauksesta soija- ja kalakastiketta. Päälle silputaan tuoretta korianteria sekä kevätsipulia ja kylkeen keitetään jasmiiniriisiä.

samettinen siskonmakkarasoppa

Torstai

Samettinen siskonmakkarasoppa

30-60 min

Katoaako teidänkin perheen siskonmakkarakeitosta aina ensimmäiseksi makkaranpalat? Tässä ratkaisu: soseuta kasvikset keiton sekaan ja tarjoa pannulla paistetut siskonmakkarat erikseen. Kanelilla ja muskotilla maustettu liemi on niin maukas, että se lusikoidaan lautasilta takuulla viimeistä pisaraa myöten.

Makaronilaatikko uunipellillä

Perjantai

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min

Makaronilaatikko on koko perheen suosikki, joka valmistuu vaihteeksi uuninpellillä. Mehevöitä ruoka tomaattimurskalla sekä porkkanaraasteella ja kuorruta anteliaasti juustolla. Tämä mainio versio arkiklassikosta maistuu maniosti myös viikonlopun alkaessa.

corn flakes turska ja korianteri-aioli

Lauantai

Corn flakes turska ja korianteriaioli

yli 60 min

Yllätä muu perhe iloisesti ja valmista kalapuikot vaihteeksi itse. Maissihiutaleilla paneroidut turskanpalaset paistuvat meheviksi pannulla ja maistuvat taivaallisilta itse tehdyn korianterimajoneesin kera. Tarjoile kala englantilaiseen fish’n’chips -tyyliin ja tee kaveriksi vielä ranskalaiset uunijuureksista.

Täytetyt uunibataatit

Sunnuntai

Täytetyt uunibataatit

yli 60 min

Tässä päivitetty versio uuniperunoista. Uunibataatit kypsennetään uunissa folioon käärittynä perinteisten uuniperunoiden tapaan. Ruokaisa, kasvissyöjillekin maistuva täyte syntyy pavuista ja maissista. Seos ryyditetään juustokuminalla, chilillä sekä tuoreilla yrteillä ja joukkoon lisätään vielä muutama lusikallinen ranskankermaa. Ihana juustokuorrute jalostaa ruoan astetta maukkaammaksi.

clafoutis

Clafoutis

yli 60 min

Clafoutis on ranskalainen versio kotoisasta pannukakusta, jonka sekaan lisätään kauden hedelmiä. Talviaikaan kannattaa kokeilla persimonia tai oikaista pakastemarjoilla, kuten vadelmilla. Parhaimmillaan tämä suussa sulava jälkkäri on vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 23.1.-29.1.: Arkiklassikoita uudella twistillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X