Viikon ruokalista: 24.4.-30.4.: Lehtikaali-caesar ja muut viikon herkut
Maanantai
Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto
30-60 min
Tässä hauska kasvisruoka viikon alkuun. Pastan juju on ohueksi spagettimaiseksi nauhaksi suikaloidut kesäkurpitsat sekä pesto, joka tehdään vaihteeksi pinaatista ja cashewpähkinöistä. Tee kastiketta kerralla reilumpikin satsi. Se maustaa seuraavan päivän riisisalaatin.
Tiistai
Yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia
30-60 min
Tällä mainiolla reseptillä loihdit pakasteseitiin rutkasti makua. Kuorruta kalapalat parmesaanijuustolla sekä yrttisilpulla, mausta makoisaksi sitruunalla ja nosta uuniin kypsymään. Ruokaisa lisukse tehdään pestolla höystetystä riisistä, jonka sekaan kuutioidaan tomaattia, kurkkua sekä pikanttia rucolaa.
Keskiviikko
Jauhelihakeitto
30-60 min
Tässä jauhelihakeitossa on makua. Tomaattipohjainen liemi maustetaan yrteillä, makea chilikastike tuo soppaan sopivasti potkua. Viime silaus syntyy smetanasta. Lisää sitä nokare valmiin ruoan päälle.
Torstai
Wieninleikkeet broilerista
alle 30 min
Ihan rehellisesti, eikö välillä kaikkien trendiherkkujen jälkeen tee mieli kunnon kasariklassikoita? Nämä wieninleikkeet tehdään tällä kertaa broilerista, mutta tarjotaan tuttuun tapaan anjoviksen, kapristen ja sitruunan kera. Tuhdisti voissa paistetun lihan kylkeen sopii raikas vihersalaatti.
Perjantai
Lehtikaali-caesarsalaatti
30-60 min
Caesar on ikisuosikki ja superherkullista perjantairuokaa. Tässä reseptissä salaattipohja tehdään lehtikaalista, joka tuo uutta ilmettä perinteiseen. Salaatin sielu on maukas majoneesikastike, jossa hurmaavat tuttuun tapaan valkosipuli, anjovis ja parmesaanijuusto. Höystä salaatti kanalla tai katkaravuilla ja kruunaa herkuksi itse tehdyillä krutongeilla.
Lauantai
Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia
alle 30 min
Huh, kun on hyvää! Lohipihvien marinadissa on misoa, limettiä ja soijaa. Eikä lisukkeestakaan makua puutu. Pannulla paistetun paksoin, parsakaalin ja kevätsipulin maustaa seesamöljy, chili ja hoisin-kastike.
Sunnuntai
Aasialaiset hodarit
Japanilaiset hodarit
30-60 min
Vappuaattona pistetään pystyyn hodaribaari. Perinteisten nakkien ja soossien sijaan sämpylöien väliin sujautetaan aasialaisia makuja. Kokeile pikkelöityjä kasviksia ja jalapenosalsaa tai kaalisalaattia wasabimajoneesilla. Lisämakua tuovat niin tulinen sriracha-kastike kuin gomashio eli paahdettu seesaminsiemensuola. Näillä, jos millä hurmaat vappuvieraasi!
Limettipiiras
yli 60 min
Limettipiiras on raikas vaihtoehto vappupöytään. Pohja tehdään Digestive-kekseistä, täytteessä hurmaa kondensoidun maidon makeus ja limetin raikkaus. Torttu on parhaimmillaan vietettyään yön jääkaapissa, joten leivo piiras jo edelliseä päivänä, niin saat vappuna rauhassa keskittyä herkutteluun.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: 24.4.-30.4.: Lehtikaali-caesar ja muut viikon herkut