caesarsalaatti

Viikon ruokalista: 24.4.-30.4.: Lehtikaali-caesar ja muut viikon herkut

Tällä viikolla tehdään caesar-salaattia lehtikaalista ja ihanaa pestopastaa kesäkurpitsalla höystettynä. Vappuna pystytetään hodaribaari, jossa hurmaavat aasialaiset makuvivahteet. Nappaa reseptit viikon ruokiin ja vinkit vappuaaton herkkuihin viikon ruokalistalta.

kesäkurpitsapasta

Maanantai

Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

30-60 min

Tässä hauska kasvisruoka viikon alkuun. Pastan juju on ohueksi spagettimaiseksi nauhaksi suikaloidut kesäkurpitsat sekä pesto, joka tehdään vaihteeksi pinaatista ja cashewpähkinöistä. Tee kastiketta kerralla reilumpikin satsi. Se maustaa seuraavan päivän riisisalaatin.

yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

Tiistai

Yrttikuorrutettua seitiä ja pesto-riisisalaattia

30-60 min

Tällä mainiolla reseptillä loihdit pakasteseitiin rutkasti makua. Kuorruta kalapalat parmesaanijuustolla sekä yrttisilpulla, mausta makoisaksi sitruunalla ja nosta uuniin kypsymään. Ruokaisa lisukse tehdään pestolla höystetystä riisistä, jonka sekaan kuutioidaan tomaattia, kurkkua sekä pikanttia rucolaa.

jauhelihakeitto

Keskiviikko

Jauhelihakeitto

30-60 min

Tässä jauhelihakeitossa on makua. Tomaattipohjainen liemi maustetaan yrteillä, makea chilikastike tuo soppaan sopivasti potkua. Viime silaus syntyy smetanasta. Lisää sitä nokare valmiin ruoan päälle.

wieninleikkeet broilerista

Torstai

Wieninleikkeet broilerista

alle 30 min

Ihan rehellisesti, eikö välillä kaikkien trendiherkkujen jälkeen tee mieli kunnon kasariklassikoita? Nämä wieninleikkeet tehdään tällä kertaa broilerista, mutta tarjotaan tuttuun tapaan anjoviksen, kapristen ja sitruunan kera. Tuhdisti voissa paistetun lihan kylkeen sopii raikas vihersalaatti.

lehtikaali-caesarsalaatti

Perjantai

Lehtikaali-caesarsalaatti

30-60 min

Caesar on ikisuosikki ja superherkullista perjantairuokaa. Tässä reseptissä salaattipohja tehdään lehtikaalista, joka tuo uutta ilmettä perinteiseen. Salaatin sielu on maukas majoneesikastike, jossa hurmaavat tuttuun tapaan valkosipuli, anjovis ja parmesaanijuusto. Höystä salaatti kanalla tai katkaravuilla ja kruunaa herkuksi itse tehdyillä krutongeilla.

miso-lohikyljykset ja seesamkasvikset

Lauantai

Miso-lohikyljykset ja seesamikasviksia

alle 30 min

Huh, kun on hyvää! Lohipihvien marinadissa on misoa, limettiä ja soijaa. Eikä lisukkeestakaan makua puutu. Pannulla paistetun paksoin, parsakaalin ja kevätsipulin maustaa seesamöljy, chili ja hoisin-kastike.

Aasialainen hot dog

Sunnuntai

Aasialaiset hodarit

Japanilaiset hodarit

30-60 min

Vappuaattona pistetään pystyyn hodaribaari. Perinteisten nakkien ja soossien sijaan sämpylöien väliin sujautetaan aasialaisia makuja. Kokeile pikkelöityjä kasviksia ja  jalapenosalsaa tai kaalisalaattia wasabimajoneesilla. Lisämakua tuovat niin tulinen sriracha-kastike kuin gomashio eli paahdettu seesaminsiemensuola. Näillä, jos millä hurmaat vappuvieraasi!

limettipiiras

Limettipiiras

yli 60 min

Limettipiiras on raikas vaihtoehto vappupöytään. Pohja tehdään Digestive-kekseistä, täytteessä hurmaa kondensoidun maidon makeus ja limetin raikkaus. Torttu on parhaimmillaan vietettyään yön jääkaapissa, joten leivo piiras jo edelliseä päivänä, niin saat vappuna rauhassa keskittyä herkutteluun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: 24.4.-30.4.: Lehtikaali-caesar ja muut viikon herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X