Viikon ruokalista: 27.2.-5.3.: Aasilaisia lihapullia ja muita herkkuja pienellä twistillä
Maanantai
Kreikkalainen pastasalaatti
alle 30 min
Kreikkalainen pastasalaatti on ruokaisa versio monen suosikkisalaatista. Siinä on paitsi pastaa ja juustoa, myös oliiveja, tomaatteja sekä paprikaa. Maun tuovat tuoreet yrtit sekä salaattijuustokuutioiden mausteöljy. Tee kerralla isompikin satsi, pakkaa loput eväsrasiaan ja ota seuraavana päivänä töihin lounaaksi.
Tiistai
Itämainen hernekeitto
alle 30 min
Laskiaistiistaina herkutellaan tietysti hernekeitolla. Perinteisen hernerokan sijaan keitto valmistuu itämaisittain. Pakasteherneiden kaverina on kikherneitä ja tomaattipohjaisen liemen maustavat kurkuma ja jeera. Keitto viimeistellään tilkalla sitruuanmehua. Jälkkäriksi paistetaan maailman parhaita lettuja.
Keskiviikko
Seesami-juustopaneroitua seitiä
30-60 min
Nämä rapeat kalapalat maistuvat koko perheelle. Maukas panerointi tehdään paitsi vehnäjauhoista, myös parmesaanijuustosta ja seesaminsiemenistä, joiden sekaan on jauhettu korianterinsiemeniä. Ja hei, kaikestahan saa vielä himpun verran parempaa, kun sen paistaa voissa. Kylkeen sopii perunamuusi, joka on höystetty parmesaanijuustolla ja pinaatilla.
Torstai
Aasialaiset lihapullat
30-60 min
Kokeile perinteisten lihapullien aasialaista versiota. Ne syntyvät porsaan jauhelihasta, jonka sekaan silputaan kevätsipulia, chiliä sekä korianteria. Makua tuovat myös inkivääri, sitruunaruoho sekä kalakastike. Aasialaiset lihapullat maistuvat vieläkin herkummilta, kun lisäät valmiiden pyöryköiden päälle makeaa chilikastiketta ja seesaminsiemeniä.
Perjantai
Chili con quorn
alle 30 min
Perjantain pikaruoka syntyy sieniproteiinivalmisteesta, quornista sekä kidneypavuista ja tölkillisestä tomaatteja. Chili con carnen tapaan valmistettu quorn tarjotaan riisin kera tai napostellaan perjantain kunniaksi nachojen kanssa.
Lauantai
Inkiväärilohi uunitomaattien kera
alle 30 min
Inkivärilohi uunitomaattien kera on helppo valmistaa, sillä kaikki ainekset voi latoa samaan uunivuokaan kypsymään. Aasialaisittain inkivääri- ja sitruunaruohotahnalla sekä osteri-, soija ja chilikastikkeella marinoitu lohi maistuu mainiolta valkosipulilla ja timjamilla ryyditettyjen uunitomaattien sekä raikkaan vihersalaatin kera, nälkäisempi keittää kylkeen vielä perunoita tai riisiä.
Sunnuntai
Kasvislasagne
yli 60 min
Sunnuntaina pöytään kannetaan vegeä. Ikisuosikki lasagne syntyy maukkaasti myös kasvisversiona. Lasagnelevyjen väliin kerrostetaan chilillä ryyditettyä tomaatti-linssikastiketta sekä pehmeää ricottajuustoa. Mukana on myös reilusti porkkanaa ja varsiselleriä. Mozzarellajuustokuorrute kruunaa herkun.
Suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa
yli 60 min
Sunnuntain supersuloinen jälkiruoka tehdän suklaasta. Suklaakupit tarjotaan appelsiinivedellä ja hunajalla maustettujen appelsiinilohkojen kera. Päälle vatkataan kermaa ja rouhaistaan pistaasipähkinöitä. Ai, että on hyvää!
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista: 27.2.-5.3.: Aasilaisia lihapullia ja muita herkkuja pienellä twistillä