Lohi-rucolapasta

Viikon ruokalista 27.3.-2.4.: Kermainen lohi-rucolapasta ja muut iki-ihanat herkut koko viikoksi

Viikon aikana herkutellaan niin kermaisella lohipastalla, pikaisella lihapullakeitolla kuin veikeillä broilerinkoivillakin. Sunnuntaina otetaan varaslähtö pääsiäiseen, kun uuniin laitetaan muhimaan mehevä lammaspata kreikkalaisittain. Nappaa stifadon ja muiden herkkujen reseptit viikon ruokalistalta.

indonesialainen gado gado salaatti

Maanantai

Indonesialainen gado-gado -salaatti

30-60 min

Oletko jo kokeillut tempeä? Tempe on tofun kaltainen, soijapavuista fermentoimalla valmistettu proteiinipitoinen tuote, joka sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Miedonmakuinen tempe tykkää vahvoista mausteista. Tässä reseptissä tempe paistetaan rapsakaksi pannulla ja maustetaan indonesialaisella, maapähkinävoilla sekä kookosmaidolla täytelöitetyllä gado gado -kastikkeella. Raikkaalta salaattipediltä tarjottuna tempestä syntyy mitä mainioin kasvisruoka maanantain iloksi. Jos tempeä ei marketin hyllyltä satu löytymään, nappaa mukaan paketti tofua.

Kermainen lohi-rucolapasta

Tiistai

Kermainen lohi-rucolapasta

alle 30 min

Onko kermainen lohipasta suosikkisi? Tällä reseptillä valmistat sen vielä vähän herkummin. Pastan juju piilee veikeässä fenkolissa, pikantissa rucolassa ja lorauksessa valkoviiniä, jotka sujahtavat mutkattomasti kermaisen kastikkeen joukkoon ja tekevät arki-illasta astetta maukkaampaa.

jauheliha-kasviskastike

Keskiviikko

Jauheliha-kasviskastike

30-60 min

Jauhelihakastikkeesta on monta variaatiota. Tällä kertaa mukaan lisätään reilusti porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa. Jauheliha-kasviskastikkeen kaveriksi sopii pinaatilla höystetty perunamuusi. Näppärää, sillä annosta haarukoidessa tulee syödyksi myös reilu satsi kasviksia, ihan huomaamatta.

Lihapulla_tortellini_keitto

Torstai

Lihapulla-tortellini-keitto

30-60 min

Lihapulla-tortellinikeitto on oikea arjen pelastus. Soppa kyhätään kasaan valmiista lihapullista, juustotäytteisistä tortellineista sekä yrteillä maustetusta ruokakermasta. Lisää kattilaan myös porkkanaa sekä sipulia ja keittele kypsäksi. Keitto on vartissa valmista ja takuulla koko perheen mieleen.

aasialaiset kanankoivet

Perjantai

Aasialaiset broilerinkoivet

30-60 min

Unohda tylsät valmismarinadit. Aasialaiset broilerinkoivet maustetaan soijakastikkeella, limetillä sekä valkosipulilla ja dipataan tiukan makuiseen Hoisin-kastikkeeseen. Herkuttele sellaisenaan tai keitä kylkeen riisiä tai nuudeleita.

Risotto frutti di mare

Lauantai

Risotto frutti di mare

30-60 min

Risotto frutti di mare saa veden herahtamaan kielelle. Siinä ihastuttavat niin kampasimpukat kuin katkaravutkin. Sitruunamehu, valkoviini ja tuore basilika takaavat suussa sulavan maun.

Karitsanpaisti stifadon tapaan

Sunnuntai

Karitsanpaisti stifadon tapaan

yli 60 min

Vaikka pääsiäiseen onkin vielä hetki aikaa, voi lampaalla silti jo herkutella. Kreikkalaiseen tapaan valmistettu lammaspata eli stifado on suussa sulava sunnuntairuoka, joka muhii meheväksi ja mureaksi uunin lämmössä. Ruoka valmistuu paistikuutioista tai astetta fiinimmin kokonaisesta karitsanpaistista. Tarjoa lisänä tomaatti-sipulisalaattia ja lohkoperunoita.

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

alle 30 min

Valkosuklaa ja lakat ovat pettämätön makupari, mutta loraus piimää vasta tekeekin tästä jälkiruoasta mielenkiintoisen. Se myös takaa, ettei lopputulos ole liian makea vaan mukavan raikas. Valkosuklaa-piimäpannacotta valmistuu vikkelästi, mutta varaa riittävästi aikaa sen hyytymiseen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 27.3.-2.4.: Kermainen lohi-rucolapasta ja muut iki-ihanat herkut koko viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X