Viikon ruokalista 27.3.-2.4.: Kermainen lohi-rucolapasta ja muut iki-ihanat herkut koko viikoksi
Maanantai
Indonesialainen gado-gado -salaatti
30-60 min
Oletko jo kokeillut tempeä? Tempe on tofun kaltainen, soijapavuista fermentoimalla valmistettu proteiinipitoinen tuote, joka sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Miedonmakuinen tempe tykkää vahvoista mausteista. Tässä reseptissä tempe paistetaan rapsakaksi pannulla ja maustetaan indonesialaisella, maapähkinävoilla sekä kookosmaidolla täytelöitetyllä gado gado -kastikkeella. Raikkaalta salaattipediltä tarjottuna tempestä syntyy mitä mainioin kasvisruoka maanantain iloksi. Jos tempeä ei marketin hyllyltä satu löytymään, nappaa mukaan paketti tofua.
Tiistai
Kermainen lohi-rucolapasta
alle 30 min
Onko kermainen lohipasta suosikkisi? Tällä reseptillä valmistat sen vielä vähän herkummin. Pastan juju piilee veikeässä fenkolissa, pikantissa rucolassa ja lorauksessa valkoviiniä, jotka sujahtavat mutkattomasti kermaisen kastikkeen joukkoon ja tekevät arki-illasta astetta maukkaampaa.
Keskiviikko
Jauheliha-kasviskastike
30-60 min
Jauhelihakastikkeesta on monta variaatiota. Tällä kertaa mukaan lisätään reilusti porkkanaa, palsternakkaa ja kesäkurpitsaa. Jauheliha-kasviskastikkeen kaveriksi sopii pinaatilla höystetty perunamuusi. Näppärää, sillä annosta haarukoidessa tulee syödyksi myös reilu satsi kasviksia, ihan huomaamatta.
Torstai
Lihapulla-tortellini-keitto
30-60 min
Lihapulla-tortellinikeitto on oikea arjen pelastus. Soppa kyhätään kasaan valmiista lihapullista, juustotäytteisistä tortellineista sekä yrteillä maustetusta ruokakermasta. Lisää kattilaan myös porkkanaa sekä sipulia ja keittele kypsäksi. Keitto on vartissa valmista ja takuulla koko perheen mieleen.
Perjantai
Aasialaiset broilerinkoivet
30-60 min
Unohda tylsät valmismarinadit. Aasialaiset broilerinkoivet maustetaan soijakastikkeella, limetillä sekä valkosipulilla ja dipataan tiukan makuiseen Hoisin-kastikkeeseen. Herkuttele sellaisenaan tai keitä kylkeen riisiä tai nuudeleita.
Lauantai
Risotto frutti di mare
30-60 min
Risotto frutti di mare saa veden herahtamaan kielelle. Siinä ihastuttavat niin kampasimpukat kuin katkaravutkin. Sitruunamehu, valkoviini ja tuore basilika takaavat suussa sulavan maun.
Sunnuntai
Karitsanpaisti stifadon tapaan
yli 60 min
Vaikka pääsiäiseen onkin vielä hetki aikaa, voi lampaalla silti jo herkutella. Kreikkalaiseen tapaan valmistettu lammaspata eli stifado on suussa sulava sunnuntairuoka, joka muhii meheväksi ja mureaksi uunin lämmössä. Ruoka valmistuu paistikuutioista tai astetta fiinimmin kokonaisesta karitsanpaistista. Tarjoa lisänä tomaatti-sipulisalaattia ja lohkoperunoita.
Valkosuklaa-piimäpannacotta
alle 30 min
Valkosuklaa ja lakat ovat pettämätön makupari, mutta loraus piimää vasta tekeekin tästä jälkiruoasta mielenkiintoisen. Se myös takaa, ettei lopputulos ole liian makea vaan mukavan raikas. Valkosuklaa-piimäpannacotta valmistuu vikkelästi, mutta varaa riittävästi aikaa sen hyytymiseen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 27.3.-2.4.: Kermainen lohi-rucolapasta ja muut iki-ihanat herkut koko viikoksi