Ruoka

Ruokalista viikko 18 – parhaat parsareseptit arkeen ja viikonloppuun

Kevään odotetuin sesonkikasvis, parsa, on monipuolinen raaka-aine. Siksi kokosimme parsareseptit koko viikoksi! Paista parsasta pyttipannu tai munakas, sujauta pizzaan tai risottoon tai grillaa liharuokien pariksi.

Parsareseptit koko viikoksi, miten mainio ajatus! Tämän viikon ruokalistalta löydyy parsaa monella tavalla valmistettuna – keitettynä, pannulla ja uunissa paistettuna, grillattuna ja keitoksi soseutettuna.

Viikon ruokalista: Parhaat parsareseptit

Maanantai: Parsa-yrttimunakas

Parsa-yrttimunakas pitää huolen siitä, että nälkä pysyy loitolla. Ruokaisa lounas saa keväisen tuulahduksen vihreistä parsoista ja kevätsipulista, joita kuullotetaan hetki öljyssä. Herkullinen omeletti viimeistellään tuoreilla yrteillä. Parsa ja muna ovat niin mainio makupari, että talleta reseptikirjastoosi myös parsafrittata ja muna-kermaseoksella mehevöitetty parsapiirakka.

Vappupäivän kruunaavat airfryer-munkit, jotka paistetaan ilman rasvaa ja sähköä säästäen kiertoilmakypsentimessä. Näistä munkeista ei tule käryä!

Tiistai: Katkarapu-parsapyttipannu

Spydäri eli pyttis on arjen luottoruokaa parhaimmillaan, sillä sinne upottaa helposti niin ylimääräiset keitetyt perunat kuin muutkin jääkaapin täytteet. Katkarapu-parsapyttipannu on hieman hienostuneempi versio tutusta arkiklassikosta. Varhaisperunoista, parsoista ja katkaravuista pyöräytetyn pannuruoan maustaa pikantti suolayrtti.

Myös bibimbab eli riisistä, lihasta, kasviksista ja tulisesta kastikkeesta sekoitettu korealainen pyttipannu muuttaa käsityksesi spydäristä. Vai sittenkin tutumman linjaston kautta? Uunissa kypsyvä makkarapelti on perinteisen pyttipannun kärytön versio.

Keskiviikko: Parsa-perunasalaatti

Parsa-perunasalaatti yhdistää herkullisen vihreän parsan, pienet perunat ja keitetyt kananmunat ruokaisaksi ateriaksi. Muna saa jäädä rohkeasti hieman raa’aksi! Salaattilounaana maistuvat lisäksi hedelmäinen parsa-juustosalaatti sekä papu-parsasalaatti.

Torstai: Parsakeitto

Rakastatko samettisen pehmeitä sosekeittoja? Tee soppa vaihteeksi parsasta. Parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta ja raikkautta tuoreista yrteistä, kuten basilikasta, ruohosipulista tai karhunlaukasta. Myös parsa-savulohikeitto ja parsakaalisosekeitto ovat oivia vaihtoehtoja keittopäivälle.

Perjantai: Varhaisvihannespizza

Varhaisvihannespizza hemmottelee viikonlopun viettoon valmistautuvia. Vihreät parsat, kevätsipuli, herneet ja herneenversot toimivat loistavasti pizzan päällä! Jos ohjelmassa ovat illanistujaiset, nappaa talteen lisäksi parsoilla koristeltu mätijuustokakku tai leivo pehmeä ja rapea parsapiirakka filotaikinasta.

Lauantai: Savulohi-parsarisotto

Savulohi-parsarisotto on sesonkiin tuunattu versio italialaisesta klassikosta. Savulohen ja vihreän parsan lisäksi risottoon makua antavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli. Ripaus luksusta illallispöytään tuovat myös parsa-vuohenjuustorisotto sekä pinjansiemenillä höystetty parsapasta.

Sunnuntai: Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

Aika korkata grillikausi? Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike valmistuvat sunnuntaipäivänä nopeasti grillissä! Jos liha kaipaa rinnalleen lisää raikkautta, tee fileen pariksi parsa-pecorinosalaatti, kaada lasiin freesi sitruuna-mocktail ja kohota malja!

Juttua on muokattu 12.4.2023: lisätty reseptiehdotus ja tieto vappupäivästä ja poistettu maininnat äitienpäivästä vuoden 2023 päivämäärien mukaisesti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 18 – parhaat parsareseptit arkeen ja viikonloppuun

Sinun täytyy kommentoidaksesi.