Viikon ruokalista 30.1.-5-2.: Lohi-piccata ja muut viikon suosikit

Tällä viikolla herkutellaan kermaisilla pastoilla ja padoilla sekä raikkailla kasvisruoilla. Maun tuovat raikkaat sitrukset sekä lämmittävät mausteet, jotka hellivät niin mieltä kuin kehoakin. Kurkkaa tästä viikon ruokalista niin tiedät, mitä kaikkea muuta hyvää viikon aikana on tarjolla.

Maanantai

Kukkakaalipata

alle 30 min

Käynnistä viikko mehevällä kasvisruoalla. Kukkakaalipata on herkullinen pikaruoka, johon linssit tuovat ruokaisuutta, garam masala, curry ja chili mukavasti makua. Tomaattipohjainen kastike täytelöityy lorauksella maustettua ruokakermaa. Kaveriksi sopii keitetty riisi.

Lohi_piccata

Tiistai

Lohi-piccata

30-60 min

Tiistain kielen vievä kalaruoka on lohi piccata. Siihen tarvitaan paitsi lohta ja kermaa, myös sitruunoita ja karpiksia, jotka tuovat kivasti raikkautta ja pikantin säväyksen tuhtiin, italialaisvaikutteiseen ruokaan. Viimeistele ruoka tuoreella persiljalla ja keitä kylkeen annos pastaa.

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

Keskiviikko

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

30-60 min

Keskiviikon ruoka kootaan trendikkäästi kulhoon. Tämä kulhoruoka pitää sisällään vihreää vehnää eli freekehiä sekä broileria ja kasviksia, mutta voit mainiosti käyttää pohjana myös riisiä, kvinoaa tai vaikka couscousia ja kasata päälle jääkaapin tähteet tai joukon mieliherkkujasi. Maukas kastike sekä päälle lisättävät siemenet ja tuoreet yrtit tuovat viimeisen silauksen.

Meksikolainen_kanakeitto

Torstai

Meksikolainen kanakeitto

30-60 min

Talvipäivän tuhti keitto syntyy meksikolaisittain. Kana ja kidneypavut tuovat tähän tomaattipohjaiseen soppaan reilusti ruokaisuutta, juustokumina ja yrtit sekä tilkka limetin mehua mukavasti makua. Kun tarjoat keiton ranskankerman, nacholastujen sekä herkullisten avokadoleipästen kanssa, ei kukaan lähde pöydästä nälkäisenä.

pekoni-sienipasta

Perjantai

Pekoni-sienipasta

alle 30 min

Herkkusieniä, pinaattia ja runsaasti rapeaa pekonia, niistä on perjantain mehevä pasta tehty. Puolessa tunnissa valmis ruoka vie mukanaan kiljuvimmankin nälän. Tämän jälkeen on kiva köllähtä vatsa pullollaan sohvanurkkaan ja virittäytyä viikonlopputunnelmaan.

rapu-kuha-perunasoselaatikko

Lauantai

Rapu-kuha-perunasoselaatikko

yli 60 min

Launatainen ruoka muhii meheväksi uunissa. Kuuman perunamuusin alta paljastuu kermainen, katkaravuilla ja tillillä ryyditetty kalakastike. Pirtsakka sitruuna-aioli ja raikas vihersalaatti maistuvat tämän perunasoselaatikon kivoina kavereina.

kanacurry

Sunnuntai

Kanacurry

yli 60 min

Jos olet mausteisen intialaisruoan ystävä, tätä kanacurrya on pakko kokeilla. Broilerisuikaleet saavat seurakseen bataattia ja kookosta sekä rutkasti lämmittäviä mausteita, jotka hellivät niin mieltä kuin vatsaakin. Tuore korianteri ja loraus seesamiöljyä viimeistelevät viikonlopun herkkuruoan.

runebergin kakku

Runebergin kakku

yli 60 min

Mitäpä muutakaan Runebergin päivänä nautittaisiinkaan kuin meheviä Runebergin torttuja? Klassikkoleivonnainen saa uuden ilmeen, kun leivot sen vaihteeksi lieriönmuotoiseen kakkuvuokaan. Muutoin tässä reseptissä pidetään kiinni perinteistä: makua tuovat niin karvasmanteliöljy kuin punssikin, päällistä koristaa vadelmahillo ja tomusokerikuorrute.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 30.1.-5-2.: Lohi-piccata ja muut viikon suosikit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X