Viikon ruokalista 6.2.-12.2.: Porkkanapestoa ja muita herkkuja juureksista

Tällä viikolla herkutellaan monipuolisesti juureksilla, joita paahdetaan uunissa meheviksi, livautetaan soppaan ja surautetaan jopa pirteäksi pestokastikkeeksi. Välissä pyöräytetään pikaiset pihvit savulohesta sekä makoisa tortillan täyte Härkiksestä. Kurkkaa tästä viikon ruokalista ja nappaa ohjeet talteen.

Maanantai

Porkkanapestopasta

alle 30 min

Kaikkihan tykkäävät pestopastasta. Se maistuu mainiolta vaihteeksi myös pirteän oranssina. Porkkanapestopasta sopii kiireisiin päiviin, sillä nerokas kastike syntyy keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä suit sait sukkelaan. Höystä herkuksi parmesaanijuustolla, mausta makoisaksi tuoreella persiljalla ja sekoita valmis kastike kuuman pastan joukkoon.

Lämminsavulohi-perunapihvit

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min

Tiistain huippuhelpot kalapihvit tehdään lämminsavulohesta ja valmiista perunamuusista. Taputtele ainekset mausteiden ja jauhoripauksen kanssa pihveiksi, pyöräytä korppujauhoissa ja paista meheviksi pannulla. Kylkeen sopii limetillä maustettu jogurttikastike tai tilkka sitruunamehua sekä raikas vihersalaatti.

maalaiskananpoikapata

Keskiviikko

Maalaiskananpoikapata

30-60 min

Tässä mainio kanapata keskiviikkoillan iloksi. Sinapilla ryyditetyt broilerin rintaleikkeet muhivat meheviksi kaalin ja palsternakkojen kanssa. Saksanpähkinät ja oliivit tuovat hauskaa vaihtelua, valkosipulilla, tuoreilla yrteillä sekä lorauksella valkoviiniä loihdit pataan helposti makua ja mehevyyttä. Nauti maalaiskananpoikapata sellaisenaan tai keitä kaveriksi vaikka perunoita.

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

Torstai

Uunipunajuuret ja makkaravartaat

alle 30 min

Punajuurista ja mausteisesta makkarasta valmistuu torstaipäivän mutkaton ateria. Paahda paloitellut punajuuret ja varrastetut, mausteiset makkaranpalat uunissa ja sekoita sillä välin kastike vuohenjuustosta, maustamattomasta jogurtista sekä cashewpähkinöistä. Siinä se! Liian helppoa ollakseen näin hyvää.

savuinen harkapapu-chilitayte tortillalle

Perjantai

Savuinen härkäpapu-chilitäyte tortillalle

alle 30 min

Vaihda jauheliha vaihteeksi kotimaiseen härkäpapuvalmisteeseen, Härkikseen ja pyöräytä siitä pikainen tortillantäyte perjantai-illan ratoksi. Maun tuo valmis barbecuekastike, ihana savuaromi syntyy ripauksesta savupaprikajauhetta. Silppua kaveriksi reilusti tuoreita vihanneksia ja viimeistele nokareella ranskankermaa.

riisi-kalakeitto

Lauantai

Riisi-kalakeitto

30-60 min

Viikon toinen kala-ateria nautitaan keiton muodossa. Valitse kalatiskiltä mieleistäsi kalaa, kuten haukea, kuhaa tai kirjolohta ja sujauta se samaan soppaan riisin ja kasvisten kanssa. Kruunaa keitto tuoreella tillillä ja nautiskele ruisleivän kera.

halloumi-juuresvuoka

Sunnuntai

Halloum-juuresvuoka

30-60 min

Kun kaipaat sunnuntaiksi maksimaalista makunautintoa minimaalisen pienellä vaivalla, kokeile halloum-juuresvuokaa. Sen eteen ei tarvitse tehdä juuri muuta kuin pilkkoa kasvikset ja juusto uunivuokaan, lisätä sekaan pannulla pikaisesti paistettua porsaanlihaa sekä kasa mausteita. Sitten vain vuoka uuniin ja odottelemaan herkkuruoan valmistumista.

karamellisoitu verigreippi

Karamellisoitu verigreippi

alle 30 min

Naurettavan helppo jälkiruoka syntyy verigreipeistä, jotka juuri nyt ovat parhaimmillaan. Jos vierastat greippien happaman kirpsakkaa makua, ripaus sokeria ja uunin lämpö kesyttävät niiden kovimman ärhäkkyyden. Kruunaa simppeli jälkkäri rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tuoreella mintulla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista 6.2.-12.2.: Porkkanapestoa ja muita herkkuja juureksista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X